Els petits detalls

Psiquiatra

Hi ha petits detalls que ens ajuden a dibuixar un somriure a la fesomia de la vida. Però cal aturar-se a donar-los el valor que tenen per gaudir-los. Fixar-s’hi bé i no passar-los per alt per poder fer de cada dia un espai més amable i no permetre que les rutines que ens envolten facin les cares ombrívoles i tristes.

N’hi ha alguns que són cars de veure com l’oferiment de seient al transport públic a una persona gran per part d’una de jove, però de tant en tant te n’alegres quan veus que això passa encara.  O que una companya de feina s’acomiadi de tu per vacances agraint-te l’ajuda que li has donat en determinats moments i tu sentis i li diguis que és un plaer treballar amb ella. Que la teva filla vingui a trobar-te quan sona la cançó “boig per tu” per cantar-la amb tu o t’abraci inesperadament i et digui que t’estima.

Simplement, rebre un sol de primavera a la pell posant-hi la plena consciència per sentir com ens abraça, un passeig per la natura amb un amic conversant de les coses de la vida que et toquen profundament els sentiments i et generen grans preguntes sense resposta o un regal inesperat només pel gust de fer-lo.

Que la teva amiga, a qui pots veure menys sovint del que voldries, et pregunti com estàs i tu li expliquis els maldecaps, les alegries i les tristeses i després siguis tu qui li pregunti com està ella i faci el mateix. Al final adonar-te que heu rigut i plorat juntes tantes i tantes vegades i sentir que la seva amistat és com el pa que menges.

Que la mare que ha perdut una mica el cap et miri i et somrigui contenta de veure’t o que de sobte sense esperar-t’ho es torni a connectar ni que sigui per moments massa breus amb la vida present.

Detalls tan simples com rebre un gest d’agraïment quan et pares a un pas de vianants per deixar passar algú en comptes d’una mirada indiferent i també plena d’ombres.

Diuen que són les petites coses de la vida les que fan la felicitat, saber mirar amb actituds positives els conflictes o aprofitar el més bo de cada situació. Tot ben amanit amb els petits detalls que, si et pots parar a observar-los i deixar-los entrar pels ulls, et poden fer néixer un somriure des de ben endins.

Edicions locals