La mentida impune

Regidor d'ERC Sant Fost

Sovint, els plens de l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles acaben amb el retret per part del govern d'IUSF cap als regidors d'Esquerra Republicana de que només saben criticar la seva tasca de Govern i repeteixen ple rere ple aquest retret, amb una gesticulació exacerbada que pretén tapar el fons dels temes que el nostre grup posa damunt la taula.

Una de les obligacions principals d'un grup municipal a l'oposició és el control al govern. Som conscients que al nostre poble, portem més de 20 anys de govern d'Independents Units per Sant Fost i que arriba un moment en que s'arriba a assimilar que ajuntament i partit és el mateix, però NO, no és així. Els nostres regidors tenen una responsabilitat vers els seus electors i com a representants legítims pregunten i posen en dubte algunes de les decisions preses per l'equip de govern, sobretot, si aquestes són clarament qüestionables.

El 24 de juliol de 2018, el nostre grup municipal demanava al ple ordinari que es creés una borsa de treball per a futures contractacions de personal a l'Ajuntament, després d'observar com al mes de maig es va contractar per "decret" de manera urgent i interina un agent de la Policia Local sense que es complissin els principis bàsics de la contractació pública: igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Havent-se convocat el darrer any, en dos convocatòries diferents, 4 places d'agents de la Policia Local que van cobrir-se i que van comptar amb la presentació de 90 i 65 aspirants respectivament, davant d'una necessitat sobrevinguda l'abril 2018, es contracta una persona que, segons es pot comprovar en les convocatòries anteriors (que són públiques), havia quedat exclosa del procediment i que té una vinculació política amb Independents Units per Sant Fost (anava a les llistes con a desè suplent a les darreres eleccions municipals).

Denunciat el fet al ple per part del nostre grup municipal, la resposta de l'alcaldessa, a part d'anar acompanyada d'una amenaça de denúncia al nostre portaveu arran de la seva intervenció, va incloure dues mentides flagrants.

La primera i la més lamentable, dir que aquesta persona contractada havia quedat tercera en la darrera convocatòria de places d'agent de la policia local, quan apareix a la llista d'exclosos del procediment per no complir amb els requisits mínims per participar de la convocatòria.

La segona va ser dir que es va haver de contractar aquesta persona de forma urgent per cobrir una baixa per enfermentat d'un altre agent quan, en realitat, es tracta d'una substitució d'un agent que ha demanat una comissió de servei d'un any a l'Ajuntament de Fuenlabrada.

Ens diuen sovint "miente, que algo queda"... i ho fant mentint impunement davant la població al màxim òrgan de representació dels veïns i veïnes del poble, que és el ple municipal, un ple que s'ha buidat de contingut i que només debat les qüestions a les que la llei obliga a l'Ajuntament.

 

Edicions locals