Rèplica a ERC de Sant Fost

L'opinió dels lectors

Resulta estrany però la deriva en qüestió de política municipal sembla haver-se instaurat en el primer partit de l’oposició de Sant Fost. Ens sobten les crítiques abocades per ERC en un article publicat al CONTRAPUNT on qüestiona la composició del grup motor que lidera el procés participatiu de l’Av. Aragó, adduint que els seus regidors van assistir a la reunió del 27/01 advertint una sorprenent mobilització d’amics i simpatitzants d’IUSF i PSC per tal d’ocupar majoritàriament les sis places destinades a la participació dels veïns. Afirmació subjectiva i partidista tenint en compte que la convocatòria va ser totalment transparent, publicitada en mitjans de comunicació i comunicada per l’Ajuntament als veïns/es per mitjà de carta informativa.
Ens sorprèn la seva consternació i insinuació de falta de transparència donat que sent presents a la reunió podien aportar idees i opinions sobre la formació del grup veïnal. Exemple d’això és la sol·licitud, que va ser acceptada, realitzada per un membre de PODEMOS instant que la paritat estigués present en l’elecció. Pel que fa a l’al·lusió al PSC indicar que, igual que ERC, en la reunió va ser present el regidor del nostre grup municipal, així com 3 militants més, 2 d’ells residents a la zona afectada. Desconeixíem per complet que ERC segregués als veïns considerant que, pel fet de pertànyer a una determinada formació o haver comparegut en unes llistes municipals, no s’és vàlid per defensar amb absoluta dedicació, transparència i compromís els valors democràtics d’un procés participatiu. Sincerament en aquell moment no vàrem donar rellevància ni al signe ni a la preferència política dels assistents. El que sí que podem constatar és que els veïns que van presentar la seva candidatura ho van fer al moment, públicament i sense que cap d’ells fos qüestionat o refusat per la resta de participants.
Tots els començaments són lents i és per això que hem d’apostar pel treball col·laboratiu, sumant i no restant, aportant i no posant bastons a les rodes, per aconseguir que aquest primer procés participatiu, que des de l’agrupació del PSC de Sant Fost veiem com una oportunitat d’obertura a la ciutadania i cap al model de pressupost participatiu que ens agradaria assolir en un futur pròxim, arribi a bon port.

 

Agrupació local del PSC de Sant Fost

Edicions locals