La Diada per la independència al Vallès Oriental inclourà una cadena humana

El proper 20 de juliol una caravana de cotxes sortirà de Mollet per participar a la jornada que es farà a la Garriga

Política

Els ajuntaments adherits a l’Associació de Municipis per la independència (AMI) i les assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vallesanes celebraran el proper dissabte la Diada per la independència. A més d’activitats lúdiques i reivindicatives, també es farà una cadena humana com la que es pretén per la Diada de Catalunya. Una caravana de vehicles sortirà des de Mollet per arribar a la Garriga, on es desenvoluparà la jornada.

Durant la jornada es farà un assaig de la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana que es vol dur a terme el proper 11 de setembre i que recorrerà la columna vertebral de Catalunya de nord a sud durant 400 quilòmetres, segons l’ANC. La cadena es farà a la Garriga a les 17.14 h.
 
Al llarg de la tarda del dissabte hi haurà espectacles infantils i tradicionals, amb correfoc i gegants.  A les 20 h es farà l'acte polític amb alcaldes de l'AMI i coordinadors de l'ANC, que presentaran la plataforma pel dret a decidir de la comarca. A continuació, hi haurà un sopar popular a base de botifarra i danses del món amb Passaltpas i concert amb tres bandes musicals.
 
La Diada per la independència al Vallès Oriental és la primera acció organitzada des de la comissió d'enllaç de l'ANC i els municipis adherits a l'AMI amb l'objectiu de promoure a la comarca activitats a favor de la independència de Catalunya.

Per arribar-hi, s’ha organitzat una caravana de cotxes a Mollet, que també serà el punt de trobada d’altres assemblees del Baix Vallès. Les assembles territorials que ja han confirmat l'assistència per a la Caravana del Baix Vallès són les de Parets, Martorelles, Sant Fost i Granollers. La concentració serà a les 15.45 h  a la zona de la benzinera de la zona comercial de la Riera Seca entre Caprabo i Decathlon i la sortida serà a les 16 h. Abans d'enfilar cap a la Garriga, la caravana de vehicles passarà pel centre de Mollet.
 

Edicions locals