El govern santfostenc es nega a renunciar a l'aportació per oficiar casaments civils

GSF proposava que els 175 euros per cerimònia es destinessin a Serveis Socials

Política

Els regidors de l'equip del govern de Sant Fost (IUSF+CiU) s'han negat a renunciar a l'aportació que perceben en cas d'oficiar un casament civil al consistori, tal i com proposava el grup municipal de GSF. El portaveu d'IUSF acusava la regidora de l'oposició de "demagoga i barroera", mentre que l'edil d'ERC donava suport a la proposta que considerava "raonable" i demanava "serenor".

De fet, el ple ordinari d'aquest abril estava protagonitzat per una tensió encara més evident entre l'equip de govern i GSF, que marcava tota la sessió i que concloïa amb el debat de la moció que presentava la portaveu de GSF, Montserrat Armengol. La regidora a l'oposició considerava que "en l'actual context econòmic, el govern podria gestionar millor els recursos i els regidors podrien renunciar als 175 euros que cobren per oficiar un casament".

GSF recordava que la taxa de 250 euros per la celebració de matrimonis i unions civils es va aprovar al juliol de l'any passat i que, fins llavors, els regidors no percebien cap indemnització per oficiar cerimònies. GSF apuntava també que els regidors ja tenen una remuneració pel seu càrrec. En aquest sentit, el republicà Xavi Conesa votava a favor de la proposta, "tenint en compte la situació actual, que els regidors ja percebem indemnitzacions i que la política és en part vocacional".

El govern, en veu del portaveu d'IUSF, Juan Francisco Fernández, aprofitava per etzibar un seguit de retrets a Armengol: "quan volia pactar amb IUSF entrar al govern Armengol volia un sou que era el doble que l'actual de l'alcaldessa; sempre mira de privar d'una justa compensació a l'alcaldessa i els regidors del govern" [tots els edils, també els de l'oposició, poden oficiar casaments civils], etc. Fins i tot, Fernández considerava la proposta una manera d'Armengol de "desfogar la seva gelosia" envers l'alcaldessa, Montserrat Sanmartí.

Un inici ja tens
El ple, doncs, acabava de la mateixa manera que començava, amb un discurs encès del govern envers la regidora de GSF. La primera argumentació del govern deixava en bastant més mal paper Armengol, a qui el govern acusa d'obrir "una guerra política" que la porta a fer propostes "que perjudiquen Sant Fost". En aquest sentit, Fernández feia públic la desestimació d'un recurs presentat per Armengol que demanava la nul·litat de l'obra de reparació i manteniment de les línies d'enllumenat del sector Mas Corts per uns presumptes defectes. Segons la resolució, l'obra compleix abastament amb els requisits i l'afirmació que l'execució és irregular "no té cap fonament". A més, conclou que la revisió del projecte "és contrària a l'equitat, la bona fe i el dret dels particulars" i "podria suposar perjudicis a la ciutadania".

Edicions locals