Sant Fost reclama un país sense retallades

L'Ajuntament exigeix la revisió a l'alça de l'objectiu de dèficit imposat a Catalunya per l'Estat

Política

L'Ajuntament de Sant Fost es posiciona "en contra de les retallades imposades per l'Estat espanyol i fa costat a les entitats, plataformes, moviments socials, comitès d'empresa, hospitals i escoles del municipi que estan lluitant i mobilitzant-se". Dimarts unànimament (el regidor del PP no assistia al ple) s'aprovava la moció Per una país sense retallades, que exigeix el pagament del deute del govern espanyol de la disposició addicional 3a de l'Estatut i del Fons de comptetitibitat, així com una revisió a l'alça de l'objectiu de dèficit per al 2013 imposat a Catalunya des del 0,7% fins a representar com a mínim una xifra equivalent al 35% de l'objectiu fiscal a l'Estat.

El portaveu d'ERC, Xavi Conesa, que presentava la moció, assegurava que "les xifres canten" i assenyalava que dels 32.000 milions d'euros anuals que recapta Catalunya només en rep 18.000, entre altres dades. Conesa assegurava que, amb la situació actual en què la crisi ha evidenciat "les limitacions que tenim com a país", "econòmicament Catalunya no pot subsistir". "La Generalitat està al llindar del col·lapse, fruit de l'ofec de l'Estat", concloïa.

Suport a l'autonomia local i als presos sahrauís
A més, el ple de Sant Fost també aprovava per unanimitat dues mocions més presentades pel grup republicà. D'una banda, tal i com ja ha fet la mancomunitat del Galzeran, l'Ajuntament es posicionava en defensa de l'autonomia local "amenaçada" per la reforma de la llei de règim local que planteja l'Estat espanyol. Conesa feia notar que la proposta estatal va en detriment dels pobles petits com Sant Fost.

D'altra banda, el consistori, tal i com també feia el de Mollet el mes passat, aprovava una moció de suport als presos polítics sahrauís i advocava per una resolució del conflicte basada en el dret a l'autodeterminació.

Edicions locals