El cap de policia de Sant Fost marxa 'descontent' per no haver pogut acabar la feina

L'inspector Jaume González torna a la seva plaça als Mossos després de dos anys al capdavant del cos

Societat

L'exinspector (segon per la dreta) al costat de la nova cap Ana Gómez
L'exinspector (segon per la dreta) al costat de la nova cap Ana Gómez | Aj. Sant Fost

Després de dos anys al capdavant de la Policia Local de Sant Fost com a inspector en cap, Jaume González torna a la seva plaça als Mossos d'Esquadra després de finalitzar els dos anys que ha estat al municipi en comissió de serveis. L'inspector que acabava diumenge la seva tasca policial a Sant Fost era acomiadat divendres pel Consistori qui li agraïa la seva "feina, dedicació i professionalitat" en la seva tasca i en destacava la "proximitat i el compromís per vetllar per la seguretat i el bon funcionament del poble".

Un cop anunciat el seu adeu, en declaracions a SomMollet, González afirmava que marxa "descontent" per no haver acabat la feina que s'havia proposat, però assegurava que "tot està embastat per donar la puntada final per aconseguir el resultat".

I és que l'inspector surt de la Policia Local amb un cos amb 11 agents en actiu i el concurs d'oposició per incorporar una plaça de nou agent de policia encara per tancar, un endarreriment que pot acabar comportant que la borsa d'agents que s'havia de crear per poder tenir personal per fer substitucions quedi deserta. 

El fet de no comptar amb aquesta nova plaça, també suposa que els agents del cos encara no hagin pogut començar amb el nou sistema de torns de treball Q3, aprovat en el ple del mes d'octubre de 2022 i que havia de permetre esponjar els efectius i que aquests poguessin patrullar en binomi (en parella), fet que en poc s'estaria complint. 

Tampoc s'hauria aplicat encara l'augment del 10,8% del salari establert també en aquell mateix ple d'octubre. Tot un seguit de qüestions que ara haurà de gestionar la nova cap en funcions de la Policia Local, l'Ana Gómez, qui ha assumit el càrrec aquesta setmana. 

Gómez compta "amb una dilatada experiència en el cos policial amb més de 13 anys dedicats al nostre poble", anunciava l'Ajuntament de Sant Fost a través dels seus canals de comunicació. 

Considerada una persona "exigent, d’idees clares i orientada als resultats", Gómez es marca com a objectius "fer equip, unificar la línia de treball i adaptar la policia a les necessitats del poble". Així mateix, ha demanat "respecte al ciutadà, al col·lectiu, al company i a l’uniforme que vestim". 

Edicions locals