Sant Fost instal·la 30 trampes per capturar vespes asiàtiques reines

Es tracta d'una mesura de prevenció per evitar la formació de nous nius i colònies

Societat

Trampes vespa reina
Trampes vespa reina

Sant Fost ha instal·lat 30 trampes selectives amb líquid atraient per atreure i capturar les vespes asiàtiques reines. La col·locació d'aquestes trampes és una mesura de prevenció contra aquesta plaga per evitar la formació de nous nius i colònies. 

La mesura s'ha posat en marxa en l'època quan les reines deixen d’hivernar i comencen a activar-se per construir el niu primari o embrionari.

Les trampes s’han instal·lat en diverses ubicacions del municipi que s’han decidit d'acord amb l’historial de nius secundaris detectats durant les dues temporades passades, ja que en aquestes zones és molt probable que el següent any en tornin a tenir.

Les trampes són d’adquisició de l’Ajuntament i s’han etiquetat per tal de poder fer un seguiment del nombre de reines capturades a cada ubicació. Cada 15 dies l’empresa especialitzada contractada revisarà cada trampa i farà recompte de les captures i aplicarà de nou el producte atraient.

Per altra banda, des del consistori recorda als veïns que si detecten vespers a la via pública avisin l’Ajuntament. Ho poden fer a través de l’OAC per trucada telefònica, correu electrònic o instància genèrica. En aquest sentit, demanen que si és possible els facin arribar la localització exacta del vesper, i fotografies.

Edicions locals