Torna la 'Passió de Llinars' amb protagonisme femení i amb una dramatúrgia original

El grup de teatre Till-Tall la du a escena des de l'any 2000 i aquesta edició recupera la plenitud després de les limitacions pandèmiques

Aparador

Llinars del Vallès

La Passió de Llinars és l'única del Vallès i del Bisbat de Terrassa i enguany torna en la seva plenitud després dels anys de limitacions pandèmiques. Així, la companyia Till-Tall, que la du a escena des de l'any 2000, tornarà a pujar a l'escenari del Teatre Auditori de Llinars aquest cap de setmana –dissabte i diumenge– i el vinent, amb quatre sessions a les 17 h. Les entrades anticipades a un preu d'11 euros es poden comprar al web del Teatre Auditori de Llinars, i de 9 a 14 h a l'Ajuntament. El dia de la representació al Teatre, es podran comprar a partir d'1 hora abans de l’inici de la funció a un preu de 12 euros.

Amb el títol Veniu a mi, el grup de teatre Till-Tall presenta una passió moderna, senzilla i emotiva que acosta el públic de manera planera als moments més destacats de la vida pública i la passió, mort i resurrecció de Jesús de Natzaret. D’una banda, és una passió femenina, en la qual prenen protagonisme les veus de Maria i Maria Magdalena, i, de l’altra sorprèn la seva austeritat, amb una posada en escena minimalista que se centra en la paraula, el missatge i les emocions dels actors i del públic. Veniu a mi, a més, es presenta amb una dramatúrgia poc usual en el gènere de les passions, que trenca sovint la barrera amb la platea i la línia temporal.

Així, enguany es torna a la versió prèvia a la pandèmia, però amb lliçons apreses aquests anys, amb petits detalls de text que s’han anat incorporant i que s’ha decidit mantenir, amb personatges nous que s’han creat i amb la participació de més de 60 persones dalt de l’escenari. Entre el seu elenc hi ha veïns i veïnes no només de Llinars sinó també de diversos municipis del Vallès Oriental: Montornès, Granollers, Cardedeu, Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor i Cànoves. La banda sonora, estrenada el 2021, és una composició del garriguenc David Gómez Comino.

La Passió de Llinars forma part de la Federació Catalana de Passions juntament amb 20 passions més entre les quals es troben les passions deganes d’Olesa, Esparreguera, Cervera i Ulldecona; també forma part de l’entitat anomenada Europassion, l’entitat que aplega 80 passions de 20 països europeus.

Edicions locals