Roben cable de coure a l’empresa Amsa de Sant Fost i la deixen dos dies sense electricitat

La companyia calcula que la reposició del material robat els suposarà un cost de 80.000 euros

Societat

Roben cable de coure a l’empresa Amsa de Sant Fost i la deixen dos dies sense electricitat
Roben cable de coure a l’empresa Amsa de Sant Fost i la deixen dos dies sense electricitat

L’empresa Amsa, situada al polígon de Sant Fost i dedicada a la fabricació de mescla d’asfalt, va patir dissabte al vespre un robatori. Uns lladres van saltar les tanques del recinte de la fàbrica, situada a la carretera de Sant Adrià a la Roca (BV-5001) amb la cruïlla del carrer de Can Teià i van robar-li cable de coure.

"Ens van tallar els cables amb corrent, no saben pas com ho devien fer, segur que era gent que ho havia fet altres vegades. Després ens van estirar el cable i se’l van emportar a la finca del costat per separar el plàstic del coure", explica el conseller delegat d’Amsa, Andreu Agustí.

Segons Agustí, la indústria va quedar sense llum dos dies: "Dilluns vam agafar un generador i hem pogut reprendre l’activitat productiva i d’oficines i estem esperant que ens subministrin cable per poder tornar-lo a connectar al nostre transformador".

Coneguts els fets, la companyia va interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra que es van personar al lloc dels fets: "Van venir a inspeccionar, van veure que no hi havia empremtes digitals. Tampoc s’ha pogut identificar els lladres a través de les càmeres de seguretat perquè portaven la cara tapada", comenta Agustí qui afegeix que "s’està mirant a través d’una càmera del polígon que dona a l’exterior, per si per aquella zona va passar una furgoneta" que podria haver transportat el material robat.

Segons el conseller delegat d’Amsa, el material robat, així com la seva col·locació els suposarà un cost de 80.000 euros: "A banda s'hauria de comptar el cost del generador, que no és nostre i el sobrecost de comprar material a altres llocs per poder subministrar-lo als clients que teníem programats per dilluns i dimarts", afegeix Andreu.

A banda d’Amsa, una altra empresa, en aquest cas la farmacèutica Towa del polígon de Martorelles, hauria patit fa uns mesos un robatori similar, també de cable de coure.

Edicions locals