Sant Fost inverteix 36.600 euros en la millora de l'escola bressol El Petit Roure

Els treballs han servit per adaptar la temperatura del centre i fer-la més confortable per als alumnes i els docents

Societat

Pati escola bressol El Petit Roure
Pati escola bressol El Petit Roure

Sant Fost ha invertit 36.600 euros en la millora de la temperatura de l'escola bressol El Petit Roure. En concret, els treballs s'han finançat amb 34.000 euros provinents de l'Ajuntament santfostenc i 2.600 euros de la Diputació de Barcelona, dins el programa sectorial d'equipaments responsables i educadors 2030.

Els treballs, que han comptat també amb el vistiplau del Departament d'Educació de la Generalitat, han servit per adaptar la temperatura del centre i fer-la més "confortable" per als alumnes i els docents, explica la regidora d'Educació, Blanca Torrallardona.

L'actuació s'ha basat en les recomanacions d'un estudi energètic que es va fer al centre on es van identificar les mesures a dur a terme. En concret, s'han aplicat mesures correctores passives per millorar la ventilació, generar corrent d'aire i disminuir la insolació a les aules.

Seguint l’estudi, s’han motoritzat les finestres practicables de la claraboia per tal de poder ventilar la part superior del lluernari del passadís; s’han col·locat lames horitzontals a les finestres de la claraboia per evitar l’escalfament de l’aire del passadís i del vestíbul i s'han obert portes a les aules que donen al pati posterior per generar corrent d'aire i alhora facilitar l'accés al pati.

En última instància, també s’han instal·lat uns tendals motoritzats per a generar ombra i s'ha col·locat un espai on guardar els cotxets.

A banda d'aquestes actuacions al Petit Roure, l'Ajuntament també preveu fer altres actuacions en la resta de centres del municipi, entre elles hi ha la d'adequar el pati de l'escola Joaquim Abril.

Edicions locals