L'Ajuntament treu a licitació el contracte per continuar les obres de rehabilitació del Pavelló 1

La licitació s'ha publicat després que dimarts el ple aprovés modificacions al projecte marcades per Europa

Societat

| Sergio Carrillo

L'Ajuntament de Sant Fost ha tret a licitació el projecte de rehabilitació i reforma del Pavelló 1. El pressupost base de licitació és d'1.569.466,32 euros i el valor estimat del contracte és d'1.883.359,58 euros. El termini per presentar ofertes acaba el 4 d'abril a les 22.59 h. La licitació s'ha publicat després que dimarts el ple aprovés modificacions al projecte marcades per Europa. Les obres han de servir per iniciar la següent fase de reforma, després de l'enderroc de l'edifici annex que es va fer entre finals de desembre i gener.

El contracte es finançarà parcialment amb fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Programa d’impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics per les Entitats Locals – PIREP Local), per un import de 750.179,00 €, de forma que es troba subjecte als controls de la Comissió Europea, l'Oficina de Lluita Antifrau, el Tribunal de Comptes Europeu i la Fiscalia Europea, i al dret d'aquests òrgans a l'accés a la informació sobre el contracte i a les normes sobre conservació de la documentació, d'acord amb el que es disposa Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia – Financiado por la Unión Europea – Next Generation EU en l'article 132 del reglament financer. Aquest ajut es va aprovar per Resolució definitiva de data 2 de desembre de 2022.

El contracte també es cofinançarà amb les subvencions del Pla únic d’obres i serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC) 2020-2024, amb un import de 250.000,00 € i del  Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona, amb un import de 533.925,06 €. L’import restant s’assumeix amb fons propis de la Corporació.

D’acord amb el projecte executiu aprovat la durada màxima de l’execució de les obres és de 10 mesos.

El projecte va passar pel ple dimarts per incorporar modificacions d'Europa

La licitació s'ha publicat després que dimarts el ple, convocat de forma extraordinària i urgent, donés llum verda un seguit de modificacions marcades per Europa per tal de poder licitar la contractació de l'obra de rehabilitació del Pavelló 1 i així rebre la subvenció dels fons Next Generation concedida fa uns mesos al Consistori.

Unes modificacions tècniques, jurídiques i mediambientals que haurà d'incloure el contracte que finalment s'adjudiqui per continuar amb l'actuació prevista, d'un import total d'1.899.354,25 euros.

Durant el ple el PSC va demanar una comissió de seguiment de l'obra i En Comú Podem una partida anual per a manteniment de l'espai. IUSF, PSC i Podem van votar a favor de les modificacions marcades per Europa i ERC-Junts s'hi va abstenir.

Denegats dos informes de prevenció d'incendis del projecte del Pavelló 1

Precisament, el portaveu d'ERC-Junts, Carles Miquel, donava a conèixer durant el ple que l'Ajuntament havia rebut dels Bombers dos informes desfavorables sobre prevenció d'incendis del projecte per rehabilitar el Pavelló 1 de Sant Fost. 

"El risc que les tres subvencions sobre les quals se sosté aquest projecte es perdin és alt. L'obra hauria d'estar molt avançada i en aquests moments està completament aturada", deia Miquel qui apuntava com la causa d'aquesta aturada els informes desfavorables dels Bombers, i no pas la justificació donada pel govern local de començar les obres a finals d'estiu per no interferir en el dia a dia de les entitats que fan servir l'equipament.

Per la seva banda, l'alcaldessa Montserrat Sanmartí, responia a Miquel afirmant que l'esmena de Bombers ja estava "resolta" i que feia referència a "la justificació de la normativa, no té res a veure amb el projecte", deia Sanmartí.

Edicions locals