Homenatjades dues dones centenàries de la residència El Racó

L'alcaldessa i la regidora de Serveis Socials de Sant Fost van ser presents a l'acte que es va celebrar al centre

Societat

Homenatjades dues dones centenàries de la residència El Racó
Homenatjades dues dones centenàries de la residència El Racó

La Residència El Racó ha homenatjat a dues dones centenàries, l'Emma Freixa i l’Eladia Caballero, que viuen al centre residencial. Ambdues han assolit els 100 anys i ho van celebrar al centre amb un acte que va tenir lloc el passat 2 de març, en el qual va assistir les seves famílies, l'alcaldessa, Montserrat Sanmartí, i la regidora de Serveis Socials, Blanca Torrallardona.

En l'homenatge les representants del Consistori van fer entrega a l'Emma i l'Eladia un ram de flors i una escultura personalitzada inspirada en la seves respectives trajectòries. Durant la cerimònia també van rebre la medalla centenària que atorga La Generalitat de Catalunya, reconeixent així la seva longevitat.

Una de les dones centenàries és l'Eladia Caballero que va néixer el 18 de febrer de 1923 al municipi d'Añora, a Còrdova, i que anys més tard es va casar i va tenir quatre fills. El 1965 va emigrar a Catalunya on han nascut els seus nets i besnets. Els llargs passejos per la muntanya han estat el seu hobby. Des del 2018 forma part de la família d'El Racó, on ha sobreviscut a la pandèmia tot i contagiar-se en dues ocasions de la Covid. 

L'altra homenatjada és l'Emma Freixa que va néixer a Figueres l'any 1923. El 1945 es va casar amb el seu marit, l'Alfons, i va tenir 2 fills. Actualment té tres nets i set besnets. Freixa va passar gran part de la seva vida a Barcelona on va posar en marxa un taller de guants i el 1972 es va traslladar a viure en una casa a Montgat on diu que va ser feliç cuidant del jardí.  Tot i que va anar poc temps a l’escola, sempre ha desitjat haver pogut saber i aprendre més. Un afany de superació que la va esperonar a combatre un ictus molt greu que gairebé li lleva la vida l'any 1999. Des de la mort del seu marit, el 2005, viu a la residència El Racó, des d'on ha escrit també les seves memòries.

Edicions locals