Neix la Colla dels Dracs a Sant Fost, que oferirà com a acte central una cursa d'obstacles

L'activitat es farà a finals de juliol, abans de la festa major del poble

Cultura

El José Pérez amb una lona de la Colla dels Dracs
El José Pérez amb una lona de la Colla dels Dracs

Sergio Carrillo

"És difícil trobar l'harmonia d'activitats que siguin per a pares i fills", assegura en José Pérez, veí del poble, pare de dos nens d'11 anys i impulsor de la nova associada a les Colles de Sant Fost, la Colla dels Dracs, que vol proposar activitats culturals i esportives per a tots els públics.

La colla, activa des de fa uns mesos, ja va organitzar al desembre una caminada fins a Sant Cebrià de Cabanyes que també s'adreçava a tota la família. "Si hagués sigut només per a adults, hauríem anat al poblat ibèric, però vam veure els cavalls (de Can Rovira), vam fer una xocolatada, vam visitar l'ermita i hi havia un tió", explica Pérez, qui no descarta que puguin fer més d'una caminada a l'any.

De cara a Halloween, també proposaran "un concurs de decoració de cases i trajectes amb els infants pels habitatges que s'hi vulguin unir", hi afegeix.

La Cursa del Drac, el 22 de juliol

Tanmateix, l'activitat central del projecte serà la Cursa del Drac, que precisament va ser la idea a partir de la qual va néixer la colla.

Fa anys que el José Pérez volta amb els seus fills per les festes majors de la comarca i els hi encanta l'ambient que hi troben. Però el passat estiu hi va haver una activitat que va crear l'espurna dels nous dracs santfostencs: el CorreLlets, la cursa d'obstacles de la festa major de Granollers. Després de participar-hi, va tenir clar que s'havia de portar al poble afegint-hi algunes proves clàssiques de les spartan race.

El José Pérez amb diversos membres de les Colles de Sant Fost

Així neix la Cursa del Drac, la primera edició de la qual se celebrarà el dissabte 22 de juliol, el cap de setmana anterior a la festa major de Sant Fost. El punt neuràlgic de la cursa serà la Bòbila, inici i final de la prova i espai on hi haurà música, grafiters i tallers infantils, entre d'altres. El recorregut pujarà per Joaquim Blume, fins al carrer dels Amics, on els participants entraran a la piscina de Can Lladó; s'hi hauran de capbussar i hauran de passar diverses proves. Tot seguit creuran el parc de la Pau i els més valents continuaran fins a l'avinguda Aragó, on el laberint en serà protagonista, i en sortir-ne hauran de pujar la via fins a la residència Gaudí. Novament baixaran Aragó i tornaran cap a la Bòbila. En tot aquest trajecte hi haurà pneumàtics per saltar, xarxes per arrossegar-se'n per sota, llançaments de punteria, escalades, espais d'aigua i fang, bales de palla...

L'objectiu és "fer una festa d'esport, de famílies, de joves i de no tan joves", apunta el José Pérez, qui destaca que la cursa tindrà un traçat més curt per a tots els públics i un de més llarg perquè hi puguin participar persones més preparades físicament.

Edicions locals