Sant Fost aprova un pressupost d'11.449.645 euros pel 2023

ERC-Junts i En Comú Podem van titllar els comptes de "poc reals" i van votar-hi en contra

Política

Durant el ple de Sant Fost on es va aprovar el pressupost de 2023
Durant el ple de Sant Fost on es va aprovar el pressupost de 2023

El ple va aprovar dimarts, el pressupost municipal de 2023. La sessió celebrada de forma extraordinària va sotmetre a votació l'aprovació inicial d'un pressupost d'11.449.645 euros per enguany. Uns comptes que superen en gairebé un milió el pressupost de 10,5 milions de l'any 2022.

Des de l'equip de govern, el regidor d'Hisenda, Juan Francisco Fernández, s'encarregava de defensar en el ple els comptes presentats: "L'elaboració del pressupost de l'exercici 2023 s'ha fet fent una previsió prudent i realista dels ingressos i mantenint la congelació dels impostos i de les taxes, una línia del govern d'IUSF", afirmava el regidor qui indicava "l'increment exponencial dels costos procedents de l'energia elèctrica i del gas", com les principals afectacions de la despesa.

Amb tot, Fernández va definir els comptes com un "projecte participatiu" i va enumerar el projecte de rehabilitació i millora de l'eficiència energètica del Pavelló 1, la creació d'un nou espai jove al Pavelló 2 i el canvi de gespa del camp de futbol com les principals inversions.

El regidor també va posar a sobre la taula la reorganització dels recursos humans del Consistori per tal de "millorar la gestió dels serveis adreçats a la ciutadania", en l'àrea de contractació, via pública i queixes, la brigada d'obres i el personal vinculat al programa de les viles florides.

Negativa de l'oposició

L'aprovació dels comptes, però, va topar amb la negativa dels grups de l'oposició presents al ple (ERC-Junts per Sant Fost i Sant Fost en Comú Podem). Ambdós partits explicaven què els havia dut a oposar-se: "Per vostès el pressupost municipal no és més que un pilar de la seva campanya de màrqueting de cara a les eleccions municipals", etzibava Carles Miquel d'ERC-Junts per Sant Fost, qui alhora titllava els comptes de tenir "poca credibilitat".

Miquel també va criticar la despesa que des del govern municipal s'havia fet en partides com la festa major i Nadal durant el 2022: "No els ha tremolat el pols en gastar més del pressupostat", deia.

Així mateix, el portaveu d'ERC-Junts posava en el punt de mira les inversions previstes: "La majoria estan vinculades a una previsió d'ingrés que arrosseguem des de fa molts anys i que té a veure amb la construcció d'unes naus industrials al polígon de Can Canyelles de Baix".

Mentre que Alberto Bastida dels comuns titllava el pressupost de "poc real, poc seriós i sense garanties d'execució" i denunciava una retallada de drets: "L'accent social, ecologista, en defensa del benestar animal, en defensa dels drets de la ciutadania, de l'habitatge..., ha desaparegut", deia.

El pressupost es va aprovar amb el vot de qualitat de l'alcaldessa, Montserrat Sanmartí, després que es produís un empat.

Edicions locals