Comencen els treballs per instal·lar una barrera d'accés a la Conreria

Es tracta d'un sistema de seguretat com el que ja tenen les urbanitzacions de Mas Llomart i Mas Corts

Societat

L'Ajuntament comença els treballs per instal·lar una barrera d'accés a La Conreria
L'Ajuntament comença els treballs per instal·lar una barrera d'accés a La Conreria | Aj. Sant Fost

L'Ajuntament de Sant Fost ha iniciat les obres per instal·lar una barrera d'accés a la Conreria. Es tracta d'un sistema de seguretat com el que ja tenen les urbanitzacions de Mas Llombart i a Mas Corts des de fa gairebé cinc anys. 

Els treballs han de servir per col·locar barreres d'accés i equips de captació d'imatges per sistema audiovisual amb reconeixement de matrícules (OCR) a les entrades de la urbanització la Conreria.

En concret, es tracta d'un sistema de lectura de matrícules amb barreres que només activa la filmació en cas que detecti vehicles que no estiguin registrats i que integra un intèrfon d’incidències que connecta directament amb la Policia Local.

Aquest mateix sistema ja es va instal·lar l'any 2018 com a una prova pilot per controlar l'accés a les urbanitzacions de Mas Llombart i Mas Corts i l'objectiu era incorporar-lo a altres zones del municipi, un cop valorat el seu funcionament.

Passats gairebé cinc anys, des del Consistori consideren que el sistema ha tingut una resposta "positiva", motiu pel qual han decidit instal·lar-lo també a la Conreria.

Millores al centre de control de trànsit

Paral·lelament a aquesta instal·lació, l'Ajuntament també preveu modernitzar el centre de control de trànsit de les dependències policials que permet el control i registre dels vehicles que accedeixen i surten de totes les urbanitzacions.

La finalitat del govern municipal és poder fer un millor seguiment de les eventuals infraccions que es puguin cometre a l'interior d'aquestes urbanitzacions. 

El pressupost previst per a la instal·lació i el posterior manteniment informàtic durant dos anys és de 88.325,14 euros, IVA inclòs, segons s'indica en l'informe d'idoneïtat del contracte de subministrament i manteniment del sistema de control de tràfic rodat per a la Conreria elaborat per l'Ajuntament de Sant Fost. 

Edicions locals