La Generalitat proposa a Visoren sotmetre a l'arbitratge de consum l'increment dels preus dels subministraments

El Govern s'ha reunit aquest divendres amb els representants dels ajuntaments dels municipis afectats, entre ells el de Sant Fost

Societat

L’Agència Catalana del Consum i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya s’han reunit aquest divendres amb representants dels ajuntaments de municipis amb habitatges de protecció oficial propietat de l’empresa Visoren, que a finals del 2022 va comunicar als seus llogaters l’aplicació retroactiva d’increments considerables en les tarifes dels subministraments d’aigua calenta sanitària i gas.

Sant Fost ha estat un dels sis municipis que han assistit a aquesta trobada, juntament amb Bigues i Riells del Fai, Tiana, Esplugues de Llobregat, Palafolls i Calaf.

En el marc d’aquesta reunió, s’ha exposat als representants d'aquestes poblacions la proposta que la Generalitat ha adreçat a Visoren de sotmetre a l’arbitratge de consum la resolució d’aquest conflicte, vinculat a l’increment dels preus dels subministraments, una solució acceptada per l’empresa.

A Sant Fost, hi ha una quarantena de veïns afectats per aquest increment de les tarifes dels subministraments. Els veïns dels pisos joves de la Granja de Can Coromines han comptat durant el procés amb el suport del consistori qui els ha proporcionat també l'assessorament d'un advocat. 

Edicions locals