Josep Samper, nomenat de nou jutge de pau de Sant Fost

Samper fa nou anys que va accedir al càrrec per primera vegada

Societat

Josep Samper, nomenat de nou jutge de pau de Sant Fost
Josep Samper, nomenat de nou jutge de pau de Sant Fost

El ple municipal de Sant Fost va reelegir per unanimitat dimarts Josep Samper com a jutge de pau del municipi. Samper va accedir al càrrec per primera vegada l'abril de 2014 després de la jubilació de l'anterior jutge de pau, Rafael Portillo. 

"Entenc que la tasca que estem realitzant és bona pel poble i que la gent està contenta i que l'Ajuntament també", explica Samper després de ser reelegit i quan fa gairebé uns 10 anys que fa de jutge de pau a Sant Fost.

El jutge de pau és elegit per l'Ajuntament i nomenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un període quatre anys. Un termini, però, que Samper, desconeix si podrà acabar completant després que el Consell de Ministres aprovés el passat 12 d'abril el Projecte de llei d'eficiència organitzativa del Servei Públic de Justícia, una normativa estatal que pretén transformar els jutjats de pau en Oficines de Justícia als municipis. 

"Sembla que ja està tot molt avançat. Les tasques, algunes, passaran a dependre del Jutjat de primera instància de Mollet, però la figura del jutge de pau queda en l'aire i no sabem si la contemplaran en aquesta nova llei que es vol fer", afegeix Samper, qui afirma que des de l'Associació de Jutges de Pau "s'està lluitant molt perquè es pugui continuar més o menys com ara". 

El ple d'aquest dimarts també va tornar a nomenar a Ignasi Ferreira com a substitut del jutge de pau. Ferreira fa quatre anys que ocupa aquest càrrec al municipi.

Edicions locals