Noucor invertirà 6,1 milions d'euros a la planta química Urquima que té a Sant Fost

La farmacèutica ha rebut fons europeus per desenvolupar un projecte de reducció de l'impacte ambiental associat al procés productiu de la planta

Societat

La farmacèutica Noucor invertirà 6,1 milions d'euros a la planta química Urquima que té a Sant Fost. El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha concedit a la companyia fons europeus Next Generation perquè desenvolupi un projecte de reducció de l'impacte ambiental associat al procés productiu de la planta.

En concret, els fons serviran per reduir en un 60% l'emissió de compostos orgànics volàtils (COVs) alliberats a l'atmosfera. El projecte de Noucor també planteja disminuir en un 80% el volum d'aigües residuals generades a la planta i reaprofitar l'aigua neta obtinguda després del procés d'evaporació.

"Aquesta iniciativa és una mostra del nostre compromís amb la millora i ampliació d'Urquima per incrementar el nivell de protecció del medi ambient i la totalitat del procés de producció en la seva totalitat", han expressat des de la companyia a través d'un comunicat.

El finançament europeu consisteix en una subvenció a fons perdut de 617.000 euros i un préstec de 4,3 milions d'euros, segons ha informat la companyia en el mateix comunicat.

Noucor és una de les 17 companyies de tot l'Estat a les quals el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme els ha concedit aquests fons a través de l’anomenat Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La farmacèutica, que disposa de plantes a Palau-solità i Plegamans i Sant Fost, compta amb una plantilla de 460 treballadors i té presència en més de 100 països.

 

Edicions locals