Sant Fost aprova limitar les llicències d'obres al tram central de la B-500

La suspensió durarà un any i l'objectiu del govern municipal és preservar el patrimoni existent i fer-lo d'ús exclusivament residencial

Societat

Sant Fost aprova limitar les llicències d'obres al tram central de la B-500
Sant Fost aprova limitar les llicències d'obres al tram central de la B-500

L'Ajuntament de Sant Fost va aprovar dimarts en el Ple, celebrat de forma extraordinària, suspendre l'atorgament de llicències d'edificació, reforma, rehabilitació o enderroc de construccions, d'instal·lacions o ampliació d'activitats i usos i altres autoritzacions municipals connexes pel termini d'un any.

En concret, aquesta suspensió afectarà una vintena de parcel·les situades a la banda de muntanya que hi ha a la carretera B-500, entre la plaça Pau Casals i l’avinguda Catalunya, així com alguns habitatges propers al Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE).

L'objectiu del govern és poder estudiar "la millor proposta urbanística", per a la zona, la qual passarà segons, l'alcaldessa, Montserrat Sanmartí, per modificar el POUM actual i fer un pla especial per preservar el patrimoni d'aquest sector com el que es va fer a l'avinguda Monturiol, perquè "es dediqui únicament a residència d'ús privat", puntualitzava Santmartí.

La proposta de l'equip de govern va ser aprovada pel PSC, mentre que ERC-Junts per Sant Fost i Podem van votar-hi en contra. Amb tot, tots els portaveus presents al Ple van demanar explicacions sobre els motius que els havien dut a presentar aquest dimarts la proposta, que ja contempla el POUM aprovat fa 10 anys. Per la seva part, el regidor de govern Juan Francisco Fernández no aclaria el perquè de l'aprovació ara, i indicava que es paralitzaven les llicències "com s'ha fet a molts llocs". "A un espai que té una especial protecció, anem a veure què s'ha de fer". També remarcava que tots els veïns, siguin propietaris o no, "podran participar" en el pla que es desenvolupi.

Des del govern també asseguraven que qualsevol veí afectat per aquesta suspensió, que necessiti fer una obra menor per motiu de salubritat, seguretat i accessibilitat, podrà sol·licitar la llicència d’obres oportuna.

Comunicat de la Plataforma

L'aprovació coincideix amb la polèmica que difonia la Plataforma Gestión Responsable fa uns dies en un comunicat, en el qual apuntava que a la casa on s'havia desestimat un centre de menors no acompanyats, que també està afectada per aquesta limitació d'obres,  s'hi volia ubicar un centre de rehabilitació d'addiccions.

Els llogaters d'aquesta casa han desmentit a aquest diari que es faci un centre d'aquestes característiques, si no que s'hi haurien allotjat temporalment per passar-hi la nit persones en recuperació d'addiccions.

Per la seva banda, el regidor d'IUSF, Juan Fernández, ha assegurat que la proposta del pla "no té res a veure" amb aquesta edificació.

 

Edicions locals