La C-33, la via baixvallesana on els animals van causar més accidents de trànsit l'any passat

El 2022 hi va haver 214 accidents amb animals implicats a la comarca, 14 dels quals al Baix Vallès, principalment causats per senglars

Societat

La C-33, va ser la via baixvallesana on l'any passat es van produir més accidents de trànsit causats per l'impacte amb un animal, segons fonts dels Mossos d'Esquadra. En concret, en aquesta carretera hi va haver sis accidents amb animals, tres dels quals haurien tingut lloc al terme municipal de la Llagosta (amb dos seglars i un animal sense determinar) i els altres tres restants van succeir a Mollet amb tres porcs senglars. 

Una de les altres vies on es van produir accidents amb animals l'any passat va ser la C-17, també a l'alçada de Mollet, on tres vehicles haurien resultat accidentats per la topada amb un senglar. 

Mentre que a la N-152A a Mollet, la C-35 a Parets, la BV-5001 a Martorelles (carretera de la Roca) i la B-500 a Sant Fost (carretera de Badalona) aquesta tipologia d'accidents amb senglars s'hauria produït en una ocasió en cada via, segons fonts de la policia catalana. 

Pel que fa a l'AP-7, també al terme municipal de Mollet, l'any passat hi va haver un accident provocat per un cabirol.

En total, a les carreteres del Baix Vallès els animals van provocar 14 accidents. Una xifra molt inferior, si es compara amb la de la comarca, on l'any 2022 els animals van produir el 18% dels accidents de trànsit que van tenir lloc al Vallès Oriental.

Els accidents amb senglars, els més freqüents

En concret, els animals van ocasionar 214 dels 1.118 accidents a la xarxa viària de la comarca (cap d'ells greu, segons els Mossos). Pel que fa a la tipologia d'animals, 173  van ser causats per porcs senglars, 12 per cabirols, 7 per gossos i 22 per animals sense determinar. 

Respecte a les vies on es van produir aquests accidents destaca la C-17 amb 46, la C-35 amb 34, la C-61 amb 17 i l'AP-7 amb 16. 

A Catalunya, els animals van provocar tres de cada deu accidents de trànsit l'any passat, un 25% més que el 2021. 

Edicions locals