Els problemes per cobrir les baixes de policia obliguen a crear una borsa d'agents

Sant Fost ha iniciat un nou procés per incorporar un nou agent de policia

Societat

La Policia Local de Sant Fost tindrà una borsa de treballadors per poder cobrir les baixes que continua patint el cos, tot i la valoració que es va fer dels llocs de treball. La borsa es crearà amb les persones que hagin aprovat i que no quedin en la primera posició del procés de selecció, en marxa des del desembre –després d'anul·lar-se una convocatòria– amb el qual es vol cobrir una plaça d'agent de policia.

Els i les aspirants que s'han inscrit al procés ja han realitzat la primera prova, la de coneixements, i ara els queden la física i el psicotècnic, les quals està previst que tinguin lloc el gener. Segons l'inspector de la comissaria de Sant Fost, Jaume González, amb la plaça que es preveu cobrir a finals de gener, la comissaria comptarà amb 16 professionals –14 agents, una caporal i el mateix inspector–, és a dir 1 més que fins ara.

Un cop enllestit el procés per incorporar un nou agent, l'inspector ha reconegut que "algunes places encara estaran ocupades amb persones interines", fet que esperen poder resoldre en els pròxims anys, amb l'objectiu de tenir una plantilla més estable i evitar la mobilitat que pateix el cos. Per altra banda, també a partir de la incorporació d'aquest nou agent, el cos començarà a funcionar amb el sistema de torns de treball (Q3), aprovat en el ple del mes d'octubre, que els permetrà "tenir més efectius en algunes franges".

Edicions locals