Surten de Sant Fost els dos últims camions amb ajuda humanitària per Ucraïna

El Centre Logístic d'Ajuda Humanitària santfostenc ha tancat aquest dilluns les seves portes després de 8 mesos en funcionament

Societat

Carregant els dos últims camions d'ajuda humanitària per Ucraïnaque han sortit des de Sant Fost
Carregant els dos últims camions d'ajuda humanitària per Ucraïnaque han sortit des de Sant Fost | Protecció Civil Sant Fost

El Centre Logístic d'Ajuda Humanitària de Sant Fost ha tancat aquest dilluns les seves portes. Ho ha fet després de romandre 8 mesos en funcionament. Des d'aquest espai s'han carregat els dos últims camions plens amb les darreres caixes de material que omplien la nau de més de 10.000 metres quadrats, ubicada al polígon santfostenc.

Durant aquests mesos d'activitat, la nau considerada el major Centre Logístic d'Ajuda Humanitària a Ucraïna d'Espanya, ha acollit tones de material -aliments, productes d'higiene, roba i medicaments- procedent d'arreu de Catalunya.

Des d'aquesta nau, cedida per la família Anglada i oberta just pocs dies després de l'inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna, han sortit des de Sant Fost una seixantena de camions. També desenes de voluntaris han treballat perquè tota aquesta ajuda arribés al seu destí.

La Coordinadora Operativa d'Associacions de Voluntaris de Catalunya, que ha estat l'encarregada de gestionar aquest centre d'operacions humanitàries, ha agraït així la tasca feta durant aquests mesos: "Moltes felicitats a tots els voluntaris de Sant Fost. Orgullosos d'aquest projecte gestionat pel voluntariat de Protecció Civil de Catalunya". 

El tancament ha coincidit amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que té lloc anualment el 5 de desembre. 

Edicions locals