L'inici de les obres de remodelació del pavelló 1, previst per aquest Nadal

En la primera fase s'enderrocarà l'edifici annex a l'equipament, on hi ha els vestidors i el bar

Societat

| Aj. Sant Fost

Els treballs per remodelar el Pavelló 1 començaran aquest Nadal. Així es va fer públic en el ple extraordinari i urgent que va celebrar l’Ajuntament dijous passat. La cita tenia com a punt principal de l’ordre del dia l’aprovació de l’expedient de contractació de l’execució de les obres del Pavelló 1 i es va fer de forma urgent per tal que el Consistori pugui beneficiar-se d’una subvenció atorgada per la Diputació, el termini de la qual expira aquest dimecres. El punt va ser aprovat per l'equip de govern (IUSF) i el PSC, mentre que ERC es va abstenir.

“El 30 de novembre finalitza una subvenció molt important que ens dona la Diputació de més 500.000 euros i per aconseguir-la hem d’aprovar l’expedient de contractació de l’execució del pavelló 1”, deia l’alcaldessa, Montserrat Sanmartí durant el ple, per justificar el motiu d’haver convocat el ple de forma extraordinària i urgent.

Una justificació que no convencia a ERC-Junts: “El 2020, amb el govern d’ERC-Junts l'Ajuntament havia aconseguit 250.000 del PUOSC i 667.000 euros del Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona, el 75% del qual està vinculat al projecte del pavelló 1. Amb aquestes ajudes les obres haurien començat el setembre del 2021 si el govern d’IUSF, després de la moció de censura, no hagués paralitzat el projecte”, denunciava des d’ERC-Junts, el regidor Xavier Conesa, qui alhora aprofitava per denunciar la paralització d'altres projectes com el de la recollida porta a porta o la reforma de la comissaria de policia, entre altres.

Conesa també va criticar la manca de planificació del govern: “Després de deixar passar dos terminis per presentar sol·licituds pels projectes de la Diputació, van a última hora, a correcuita, convocant un ple extra urgent amb 48 hores d’antelació, amb un projecte de 1.200 pàgines que òbviament no hem pogut estudiar, per falta de temps”, lamentava el regidor qui acabava el seu discurs denunciant la manca de projectes de l’equip de govern.

Un any d'obres

Imatge de com serà l'entrada de l'edifici un cop reformat / Aj. Sant Fost

En la primera fase de les obres que es preveu dur a terme entre el desembre i el gener, s’enderrocarà l’edifici auxiliar de l’equipament, inclosos els vestidors, el bar i la planta altell. “El projecte pretén endreçar el funcionament actual que no és operatiu, perquè té uns vestidors exteriors que no estan en contacte amb l’edifici i que representen un obstacle entre el carrer Escoles, la sortida del Joaquim Abril i el propi espai de la placeta”, argumentava l’arquitecte municipal, Manuel Rubio, encarregat d’explicar el projecte.

Un cop acabat l’enderroc es farà la licitació de l’ampliació i de la reforma interior del pavelló. Aquestes actuacions es faran en dues fases i tenen un termini previst de 12 mesos. Així, l’ampliació del Pavelló 1 es preveu fer durant el primer trimestre de 2023. En concret, es farà per la zona de l’equipament que toca a la carretera i al carrer de les Escoles. En aquest nou espai de 500 m² es construiran els vestidors i els despatxos per les entitats.

Mentre que la fase de la reforma interior es preveu dur a terme de cara al segon trimestre del 2023. Durant l'actuació es canviarà de costat la grada, s'amplia la pista i s’eliminaran els vestuaris soterrats. També es faran millores destinades a l’eficiència energètica de l’equipament. En concret, es col·locarà una instal·lació fotovoltaica a la coberta que permeti l’autoconsum a través de plaques solars. Així mateix, s’inclourà una lluerna al sostre per ampliar la llum natural de l’espai i pel que fa a la part exterior, es reformarà la façana i es farà una nova plaça.

Tres subvencions per finançar l’obra

La inversió total del projecte és d'1,9 milions d’euros. L’actuació estarà finançada amb tres subvencions: l’atorgada pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de 250.000 euros, 533.925,06 euros aconseguits a través del programa general d’inversions la Diputació de Barcelona i 750.000 euros dels fons Next Generation, amb el compromís que per rebre aquests darrers fons, l’obra estigui executada abans del setembre de 2024.

Amb el còmput de les tres subvencions que arriba als 1,5 milions, es calcula una aportació per l’edifici per part de l’Ajuntament, els exercicis 2023 i 2024, del voltant dels 364.000 euros.

L'edifici data de 1965. Durant els darrers anys s'hi havien fet algunes remodelacions. Entre les més importants hi ha el canvi del sostre d'uralita, que va tenir lloc el 2015. També s'havia reformat el terra de la pista i es van canviar els llums per led.

Edicions locals