Sant Fost implantarà un servei de vehicle elèctric compartit

El cotxe, estarà al punt de càrrega elèctrica de l'Ateneu i la ciutadania el podrà reservar durant tot el cap de setmana i entre setmana, a la tarda

Societat

Sant Fost implantarà un servei de vehicle elèctric compartit
Sant Fost implantarà un servei de vehicle elèctric compartit | Som Mobilitat

Sant Fost posarà a disposició de la ciutadania un vehicle elèctric compartit. L'Ajuntament santfostenc és el primer del Baix Vallès que posarà en marxa aquest servei a través de la cooperativa Som Mobilitat que opera arreu de Catalunya des de l'any 2016 amb l'objectiu de promoure una mobilitat més sostenible a través de l'ús de vehicles compartits. La companyia compta amb 3.100 socis, 2.000 usuaris i té 75 vehicles en funcionament arreu del país, amb presència destacada a la província de Barcelona.

En concret, el consistori ha contractat amb Som Mobilitat la modalitat de vehicle compartit, fet que li permetrà tenir a disposició del personal de l'Ajuntament el vehicle entre setmana –els matins fins a les 15 h– i durant les tardes –a partir de les 15 h i fins a les 00 h– i els caps de setmana aquest mateix vehicle estarà disponible per als veïns i veïnes del municipi durant tot el dia.
 
El vehicle estarà estacionat al punt de càrrega elèctrica permanent que hi ha a l'aparcament de l'Ateneu i es preveu que pugui començar a fer-se servi en el termini d'un mes, segons fonts de la cooperativa.
 
Per poder reservar el cotxe elèctric, caldrà fer-se soci de la cooperativa –amb un pagament únic de 10 euros– i descarregar-se l'app de Som Mobilitat des d'on cada ciutadà podrà escollir el dia i hora que vol fer servir el vehicle. Les tarifes del servei van en funció de la quantitat d'hores que reservi cada persona. El preu –a partir de 4,5 euros l'hora i 45 euros el dia– permet fer fins a 200 quilòmetres, amb un cost extra de 0,14 euros per cada quilòmetre que es faci de més.
 
Així mateix, el servei de cotxe compartit inclou dins del preu l’aparcament i el quilometratge. Si es retorna el cotxe abans del previst, el servei abonarà un 20% de cada minut que no s’hagi consumit. Com a socis els usuaris no només podran fer servir el vehicle de Sant Fost, també podran reservar qualsevol dels vehicles que hi ha arreu de Catalunya.
 
En diferents municipis del Baix Vallès, la cooperativa també té propostes de socis particulars per impulsar el finançament d'un vehicle elèctric compartit, l'altra modalitat amb la qual la cooperativa treballa per tal d'implantar el seu servei als municipis. En concret Som Mobilitat té propostes per a la Llagosta, Mollet, Montornès, Parets i Montmeló, sent aquests dos últims municipis els que actualment haurien rebut finançament de socis particulars per posar en marxa el servei.

L'Ajuntament amplia la flota de vehicles amb dues bicicletes elèctriques

Per altra banda, i per tal de fomentar la mobilitat sostenible entre els serveis municipals, l’Ajuntament de Sant Fost comptarà també amb dues bicicletes elèctriques. En aquest cas, les bicicletes passaran a formar part de la flota de vehicles pròpia de l’Ajuntament, perquè puguin ser usades per la Policia Local i els serveis tècnics municipals.

El consistori ha obtingut aquests vehicles a través d'un recurs facilitat per la Diputació de Barcelona en el marc de la convocatòria del Catàleg 2022 del Pla de concentració Xarxa de Governs Locals 2020-2023, impulsat amb l'objectiu de fomentar la mobilitat sostenible entre els ajuntaments. L'empresa The Bike Alliance, SL ha és l'adjudicatària del servei.

Edicions locals