Els robatoris amb força a l'interior de domicilis baixen a Sant Fost, però pugen les estafes per internet

El municipi també ha registrat un descens dels robatoris amb violència i dels accidents de trànsit, segons dades de la darrera Junta Local de Seguretat

Societat

| Policia Local Sant Fost

Els delictes relacionats amb el patrimoni han experimentat un descens respecte a l'any anterior a Sant Fost. Segons les dades registrades entre gener i octubre de 2021 i el mateix període de 2022 i fetes públiques en la darrera Junta Local de Seguretat que es va celebrar dijous passat a l'Ajuntament santfostenc, els robatoris amb força han descendit en l'últim any un 38,6%, passant de 57 a 37.

Dintre d'aquests delictes, el descens més important ha estat el dels robatoris amb força a domicili. Aquests han baixat un 38,1%, passant dels 42 –registrats de gener a octubre de 2021– als 26 –registrats de gener a octubre d'enguany–. Durant aquest període també s'han reduït els delictes de robatori amb violència. En concret ho han fet un 57,1%, passant de 7 a 3 fets, cap d’ells a domicili.

Presidida per l'alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Samartí, i integrada pels cossos de seguretat que intervenen en el municipi –Delegació del Govern, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil i Policia Local–, durant la Junta també es va determinar que el fet delictiu que més ha augmentat a la població són les estafes per internet.

B-500: la via amb més accidents

Pel que fa al trànsit, també s’ha pogut apreciar un descens dels accidents amb una davalla del 16%, passant de 69 accidents a 59. Tots ells, sense haver de lamentar cap víctima mortal. En aquest cas, la tipologia que més es repeteix a la localitat és la de sortida de via, sent la carretera B-500 on s'han produït la gran majoria d'accidents. 

La Junta Local de Seguretat és el màxim òrgan de Seguretat local on s’estableixen les polítiques de seguretat i es fixen els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que actuen al municipi. 

Dintre d’aquesta junta es va analitzar la situació actual de Sant Fost en funció dels indicadors exposats per part de cada cos actuant, sent aquesta valoració "molt positiva".

Junta Local de Seguretat a l'Ajuntament de Sant Fost

 

Edicions locals