El Grup de Dones Hedera, reconegut per la Generalitat pels seus 25 anys de trajectòria

L'entitat formada per dones santfostenques va rebre el guardó en un acte celebrat al Palau de Pedralbes

Societat

Maria Luisa, Úbeda va recollir la placa al Palau de Pedralbes
Maria Luisa, Úbeda va recollir la placa al Palau de Pedralbes

El Grup de Dones Hedera de Sant Fost va rebre el passat dimecres un reconeixement pels 25 anys de la seva fundació. L'entitat va ser una de les convidades a l'acte de reconeixement ofert pel Departament d'Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat a les entitats de dones i feministes de tota Catalunya que han celebrat el quart de segle de trajectòria.

L’acte, que va presidir la consellera Tània Verge Mestre i va comptar amb la participació de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés, i la directora executiva, Neus Pociello Cayuela, va aplegar a una cinquantena d’entitats d’arreu de Catalunya.

“Sense el moviment feminista, sense les entitats de dones, les reivindicacions feministes no haurien arribat a l’agenda de les institucions públiques”, va reivindicar la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en la cloenda de l’acte. “Som filles de les vostres polítiques per tenir vides més vivibles ”va continuar Verge, qui va recordar que si existeix avui una conselleria no és només fruit d’una aposta política d’aquest Govern, sinó perquè el moviment feminista de Catalunya i les entitats de dones l’heu fet possible”.

25+2 anys treballant pel benestar de les dones des de Sant Fost

Al Palau de Pedralbes van assistir-hi per part del Grup de Dones Hedera la María Luisa Úbeda i la Montse Gil, membres de la junta de l'entitat. Ambdues van ser les encarregades de recollir la placa que reconeix la trajectòria de l'associació formada per un centenar de dones i que continua creixent en membres avui dia.

Un homenatge que consideren tot un "reconeixement dels 25 + 2 anys que portem treballant i fent coses pel poble", afirmava Gil, qui va especificar que l'entitat va celebrar el quart de segle durant la pandèmia, l'any 2020, fet pel qual no havien pogut rebre el reconeixement fins ara.

Tot plegat, arriba en plena organització del Grup de cara a la celebració dels actes per commemorar el 25N, Dia Internacional contra la violència masclista, a Sant Fost en col·laboració amb l'Ajuntament. Des de l'entitat també estan immerses en la preparació de la fira d'Artesans que tindrà lloc el pròxim 18 de desembre.

Edicions locals