Urquima rebrà ajudes per reduir l'impacte ambiental

La planta santfostenca es beneficiarà dels fons Perte per a la salut d'avantguarda

Economia

La planta santfostenca Urquima es beneficiarà dels fons Perte per a la salut d'avantguarda. Es tracta dels Projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica del Ministeri d'Indústria i Turisme.

El Ministeri va publicar fa uns dies el llistat de sol·licituds estimades provisionalment. La convocatòria va rebre un total de 26 sol·licituds, i entre les 17 empreses beneficiàries, n'hi ha sis de catalanes.

El Perte per a la salut d'avantguarda mobilitzarà una inversió pública d'11 milions d'euros. En el cas d'Urquima es destinaran al projecte de reducció de l'impacte ambiental associat al procés productiu de la planta. L'empresa va demanar més de 6,1 milions d'euros. Finalment, rebrà 617.252 € de subvenció, així com un préstec de 4.320.768 €.

Els Perte per a la salut d'avantguarda es destinen principalment projectes que  ajudin a fomentar la incorporació de tècniques i tecnologia innovadores per al diagnòstic i la prevenció de malalties; a promoure el desenvolupament de teràpies avançades des de l'àmbit acadèmic i facilitar la seva transferència a la pràctica clínica; així com a desenvolupar una plataforma de disseny i producció industrial de medicaments i vacunes basats en ribonucleòtids amb capacitat de resposta ultraràpida a les necessitats de la salut pública.  

Edicions locals