Sant Fost estrenarà bandera i un documental sobre la memòria històrica del poble a les festes del Patró

Les activitats festives se celebraran el 28 i 30 de setembre i l'1 i 2 d'octubre

Cultura

Sant Fost estrenarà bandera i un documental sobre la memòria històrica del poble a les festes del Patró
Sant Fost estrenarà bandera i un documental sobre la memòria històrica del poble a les festes del Patró

Dues estrenes donaran el tret de sortida aquest dimecres, 28 de setembre, a la festivitat del Patró de Sant Fost. A les 17 h tindrà lloc a la plaça de la Vila, la hissada de la nova bandera del municipi, escollida a través d'un procés participatiu, i a partir de les 17.30 h, es projectarà a l'Ateneu Jaume Rifà, l'estrena del documental Memòria històrica de Sant Fost, el qual ha comptat amb la participació de la gent gran del poble. La jornada acabarà a les 20 h amb la missa en honor al Patró.

Pel que fa a la resta d'activitats, continuarà divendres a partir de les 20 ha la plaça de la Vila, amb la festa jove organitzada per les Colles de Sant Fost amb col·laboració de l’Ajuntament. La jornada comptarà amb una botifarrada popular, que estarà amenitzada per un monòleg, un concert de rumba a càrrec del grup Con cuerdas y rumba, i acabarà amb la música en directe dels Dj Mantis i Mañaneo Dj.

La gresca seguirà dissabte al barri Sant Pere amb la Fira Artesanal amb jocs tradicionals per a la família (10 h a 13 h), el vermut musical amb l'actuació del grup Two mach (12 h a 14 h) i a la tarda (17 h) amb l'actuació de Dr. Fly amb la tradicional xocolatada i les havaneres i rom cremat per a tothom a càrrec del grup Ultramar (18 h). 

L'últim dia de festa, diumenge 2 d'octubre, a partir de les 11 h, hi haurà una matinal de cultura tradicional catalana amb el ball de gegants i de bastons i sardanes a càrrec de la colla gegantera i l'agrupació Sardanista Alba del Vallès de Sant Fost. A les 16.30 h se celebrarà una missa a l'Església vella en memòria dels difunts del poble. 

A més a més, durant tot el cap de setmana també es podrà visitar la mostra de dibuix i pintura a càrrec de l'Agrupació artística de Sant Fost al vestíbul de l'Auditori de 10 h a 13 h.

Mentre que diumenge, a partir de les 18 h, el grup de Teatre S. XX inicia la seva 43a Mostra de Teatre amb l'obra La Moneda del grup Punt i seguit de Terrassa. 

Edicions locals