L'Ajuntament de Sant Fost preveu fer-se càrrec de la neteja del solar que acumula deixalles al carrer Pau Casals

El govern municipal ha inciat els tràmits per poder desbrossar l'espai de forma subsidiària

Societat

L'Ajuntament de Sant Fost ha començat els tràmits per poder fer-se càrrec de forma subsidiària de la neteja del solar del carrer Pau Casals que fa anys que estaria acumulant deixalles, segons denunciaven els veïns la setmana passada a aquest diari.

Segons la regidora d'Obres, Serveis i Llicències de l'Ajuntament de Sant Fost, Margarita Santos, el solar és d'uns hereus que "no han acceptat l'herència" i tot i que "l'Ajuntament fa anys que els fa requeriments perquè s'encarreguin de la neteja de l'espai, aquests no ho fan", indica la regidora, qui afegeix que aquest cas té la particularitat afegida de ser una herència jacent –fase que es produeix d'ençà que mor la persona propietària fins a l'acceptació o repudia de l'herència per part dels hereus–.

Durant aquest període l'herència no té titular, o cosa que és el mateix, la titularitat dels béns, drets i obligacions es troba en un estat d'indeterminació, que seria amb la situació que s'hauria trobat el govern municipal a l'hora de requerir la neteja de l'espai del carrer Pau Casals.

Amb tot, l'Ajuntament ja treballa per trobar una solució. La regidora explica que a l'inici d'aquest mes de setembre van visitar el solar la tècnica de medi ambient i el coordinador de via pública de l'Ajuntament per tal de poder iniciar els tràmits perquè el consistori santfostenc s'encarregui de forma subsidiària de netejar l'espai, ja que segons recorda Santos: "L'Ajuntament no pot entrar en un terreny que és privat".

Actualment, la qüestió està en mans de la secretaria del consistori: "Tenim pressupostos de neteja d'empreses, però necessitem aquest tràmit legal per poder netejar l'espai", ha asseverat la regidora i primera tinent d'alcalde, que desconeix quan pot trigar el procediment a fer-se efectiu.

Segons Santos, l'Ajuntament també s'ha trobat amb aquesta mena de situacions en altres zones del municipi.

 

Edicions locals