​​​​​​​Queixes veïnals a Sant Fost perquè netegin un solar que s'ha convertit en un abocador

Fa més de vuit anys que els veïns estarien demanant a l'Ajuntament que es treguin les deixalles

Societat

​​​​​​​Queixes veïnals a Sant Fost perquè netegin un solar que s'ha convertit en un abocador
​​​​​​​Queixes veïnals a Sant Fost perquè netegin un solar que s'ha convertit en un abocador

Un congelador, rodes de cotxe, persianes, cubells d'escombraries, cartrons, roba, ferros i tota mena de deixalles han convertit un solar d'aproximadament uns 5 metres d'ample per 35 metres de llarg, el qual no ha estat urbanitzat, en un abocador de deixalles.
 

En concret, l'espai que té una porta de ferro rovellada i trencada com a entrada, es troba al carrer Pau Casals de Sant Fost entre els números 4 i 6. Són, precisament, alguns d'aquests veïns qui han denunciat la situació a aquest diari.

Segons expliquen els veïns, fa "més de 8 anys" que en aquest espai s'hi ha anat acumulant runa. "Fins i tot hi va arribar a haver una autocaravana on vivia un indigent", detalla un dels veïns, qui recorda que fa un parell de mesos aquesta autocaravana es va incendiar. "El meu fill estava al garatge de casa i va veure que sortia fum, i va intentar apagar el foc, i una mica més i acaba malament. Per sort, l'home que hi vivia ja no hi era i els bombers van poder apagar les flames", recorda el veí, just davant de les restes de deixalles cremades que encara queden de l'incident.

Aquest no ha estat l'únic succés que han viscut els veïns per l'estat de deixadesa que presenta l'espai. A un altre veí, un dels arbres que no paren de créixer en aquest solar abandonat li va destrossar la tanca del jardí en caure. Fet que als veïns els preocupa que es pugui tornar a repetir. I no només això, sinó també el fet que amb les altes temperatures que s'han viscut durant tot l'estiu i encara continuen, la gran quantitat de vegetació i deixalles que s'hi acumulen torni a provocar un incendi amb pitjors afectacions que l'anterior.

Queixes a l'Ajuntament

Els veïns demanen que l'Ajuntament s'ocupi de la situació. Segons expliquen, ho han denunciat diverses vegades al consistori santfostenc, però la resposta sempre ha estat la mateixa: "No saben qui és el propietari i no fan res", explica un dels veïns qui assegura no saber ja què fer, després de més de 8 anys demanant una solució perquè es netegi.

Edicions locals