Un Onze de Setembre per separat a Sant Fost

L'acte institucional serà a les 10.30 h i el de caire independentista a les 11.30 h

Política

Un Onze de Setembre per separat a Sant Fost
Un Onze de Setembre per separat a Sant Fost

Després de dos anys de restriccions, els Ajuntaments i els moviments socials recuperen la commemoració de la Diada de l'Onze de Setembre sense limitacions. A Sant Fost, com ja va passar l'any passat, hi haurà un acte institucional i un altre organitzat per les entitats i partits independentistes.

Diumenge, Onze de Setembre, se celebrarà novament la Diada Nacional de Catalunya. Per a bona part dels partits i entitats sobiranistes, serà la diada que recordarà el 5è aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, tot i que en aquesta ocasió el moviment independentista es mostra més desunit que mai. Les tensions entre els dos partits de govern a Catalunya, ERC i Junts, es deixaran notar en bona part de les celebracions, sobretot a la manifestació que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona.

Més enllà de com afrontin els partits independentistes aquesta jornada, a Sant Fost, es tornarà a viure una Diada dividida. D'una banda, l'ofrena i hissada de bandera institucional serà a les 10.30 h a la plaça Onze de Setembre, on també hi haurà sardanes i ball de gegants.

Per la seva part, ERC, Junts i l'ANC i Òmnium faran un acte alternatiu, que començarà a les 11.30 h a la plaça de la Vila, amb poemes i sardanes i anirà amb batucada cap a la plaça Onze de Setembre on es farà una ofrena.

Edicions locals