Rècord de participants a l'Open Catalunya de billar americà

Iván Belmonte ha estat el campió del torneig, que ha comptat amb 192 jugadors

Esports

El Mercat Vell es va omplir un any més amb els millors jugadors de billar americà
El Mercat Vell es va omplir un any més amb els millors jugadors de billar americà

Sergi Casanovas

La dotzena edició de l'Open Catalunya de billar americà va batre el seu rècord de participació. 192 jugadors de tota Espanya van passar pel Mercat Vell en la competició organitzada per l'Associació Molletana de Billar Americà (AMOBA). 

Iván Belmonte va ser el guanyador de l'open, després de superar a la final al santfostenc Nacho Schmit per 6-4. El podi el va tancar l'aragonès Daxgio Orellana. Belmonte suma així el seu primer open molletà al un palmarès que compta amb, entre d'altres, dos subcampionats del món i dos campionats d'Espanya.

Nacho Schmit sí que va triomfar a la modalitat de parelles escoceses juntament amb el seu company Narcís Martín. Els dos billaristes van superar a la final a Gabi Carral i Iván Martín per 7-3. La resta de guanyadors van ser Paul Román a la categoria popular, Daniel González com a millor molletà i millor júnior i Dolo González com a millor fèmina, un guardó que s'estrenava aquest any.

Iván Belmonte amb el trofeu de campió | AMOBA

Una edició rècord

L'Open Catalunya va batre el seu rècord de participació, un fet que el president de l'AMOBA, Gerard Camp, valora molt positivament: "Estem molt contents. Un cop més ens hem superat en places i premis". Tot i això, el dirigent reconeix que estan "al límit" de la seva capacitat amb el format i seu actuals, però que somien en fer l'open encara més gran.

Camp afirma que aquesta competició és "la gran festa del billar americà a Mollet", ja que reuneix tant jugadors d'alt nivell com billaristes més populars: "La gent amb un nivell més baix poden competir amb els millors i també tenen la seva pròpia categoria".

El president també destaca la gran feina que hi ha darrere l'open: "Costa organitzar-ho, però tot és més fàcil quan hi ha il·lusió. És un plaer tenim l'staff que tenim, que som 20 amics i jo". Camp afirma que tot el que guanyen amb aquesta competició es reinverteix en l'AMOBA: "Ho fem pel plaer de fer una jornada important".

Finalment, Gerard Camp també ha volgut agrair a tots els patrocinadors del torneig, ja que "sense ells seria impossible". Enguany, l'Open Catalunya ha comptat amb una seixantena de comerços locals que li han donat suport.

 

Edicions locals