IUSF estava disposat a continuar el pacte de govern, però demanava la renúncia de Bastida

La formació de l'alcaldessa Sanmartí ha fet public un comunicat on explica que els Comuns es van negar a la proposta

Societat

Després que ahir transcendís la informació del trencament del govern de Sant Fost, Independents Units per Sant Fost ha fet públic aquest migdia un comunicat anunciant la ruptura del pacte de govern amb el regidor Alberto Bastida.

Segons informa el partit de l'alcaldessa Montserrat Sanmartí, que el treballador que la mateixa alcaldessa va cessar el passat dimarts 19 de juliol, incorporés a l'equip de treball del seu despatx professional el primer tinent d'alcalde i que el funcionari interí sigui soci fundador d'aquest despatx on també consta l'assessorament especialitzat en el món local, són els motius que han dut a IUSF a cessar de les seves funcions al regidor Bastida.

IUSF afegeix en el comunicat que "es tracta d’un conflicte d’interessos i d’una manca de respecte cap a una institució que és de tots els santfostencs i les santfostenques". Així mateix, afegeix, que aquests motius "ens han fet perdre la confiança i dubtar de l'honestedat del fins ara soci de govern Alberto Bastida Marfil, que ha utilitzat el seu lloc privilegiat per als seus interessos i beneficis personals".

Amb tot, des d'Independents expliquen que durant la reunió política que va mantenir amb Sant Fost En Comú Podem "el nostre grup ha estès la mà per trobar una solució conjunta, tot demanant la renúncia del Sr. Bastida pel bé de la continuïtat de l'acord de govern", però que "atesa la negativa de SFECP a la petició, s'ha procedit a trencar el pacte entre ambdues formacions".

El comunicat acaba amb aquesta declaració d'intencions: "Des d’Independents Units per Sant Fost continuarem treballant per Sant Fost, per tots vosaltres, respectant les institucions, aprenent de les errades i esforçant-nos perquè tots puguem sentir-nos orgullosos del nostre poble".

Edicions locals