El PSC considera un 'encert' el cessament de Bastida i ERC titlla la fi del pacte d'una 'mort anunciada'

Els partits de l'oposició han fet públiques les seves reaccions després del trencament, dijous, del pacte de govern de coalició

Política

Les reaccions dels partits de l'oposició després de fer-se públic dijous, el trencament de pacte de govern, no s'han fet esperar. Des del PSC de Sant Fost consideren la decisió que ha pres IUSF de destituir dels seus càrrecs el regidor Alberto Bastida un "encert". El primer secretari del partit a Sant Fost, Jesús Canga, creu que ha estat la "millor decisió", reitera.

Així mateix, tot i admetre que el trencament els ha agafat per "sorpresa", assegura que "amb el comportament que ha tingut el regidor era esperable" que finalment se'l cessés. Canga també recorda que el seu partit fa temps que denuncia el comportament del líder de Podem en el si del govern i ha obert la mà a "col·laborar amb tot el que pugui ser un benefici pel poble".

Per ERC "la moció de censura només era l'inici d'una mort anunciada". Segons ha fet públic el partit republicà a través d'un comunicat, el regidor Alberto Bastida "mai ha sabut estar a l'altura dels seus càrrecs ni del compromís amb el poble i la seva gent" i afegeix: "Sempre ha interposat els seus interessos personals per damunt del càrrec que ocupa".

ERC també titlla el mandat de coalició com "una etapa de paràlisi municipal" i considera que el pacte només responia "al mer interès pel poder"d'ambdues formacions. Així mateix, apunta que el canvi iniciat pel seu partit és"l'únic canvi possible".

Edicions locals