[Actualització] Controlat l'incendi a la fàbrica Hebrón de la Llagosta

Quan s'ha declarat el foc a la planta hi havia una desena de treballadors i cap d'ells ha resultat ferit

Societat

[Actualització] Controlat l'incendi a la fàbrica Hebron de la Llagosta
[Actualització] Controlat l'incendi a la fàbrica Hebron de la Llagosta | Bombers

La Llagosta

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi que s'ha declarat passada la mitjanit a la fàbrica Hebrón situada al carrer Girona de la Llagosta i mantenen dues dotacions a la zona cremada. Així mateix, segons ha informat l'empresa, quan s'ha declarat l'incendi a la planta hi havia una desena de treballadors i cap d'ells ha resultat ferit.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat un total de 33 dotacions, entre les quals el Furgó de Risc Químic i efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) i del GRIT (Grup Riscos Tecnològics).

A l’arribada, el foc estava totalment desenvolupat i afectava completament les instal·lacions de la nau. Les tasques d’extinció de l’incendi han prioritzat reduir la intensitat del foc i protegir una caseta amb alt contingut de producte químic. També s'ha protegit una zona de dipòsits inflamables al carrer Montseny per evitar l’afectació a la zona de producció.

L’operatiu s’ha organitzat en tres sectors: al carrer Barcelona, al carrer Girona i a les vies del tren. S’hi ha treballat des de l’exterior amb camions d’aigua i des de les autoescales. Finalment, han cremat unes 100 tones d’azodicarbonamida.

A causa de l'incendi, Protecció Civil de la Generalitat va activar l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). Els bombers havien recomanat inicialment el confinament de la població de la Llagosta i posteriorment, per la direcció del vent, de la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de població de La Florida (Santa Perpètua de Mogoda). Cap a les 6 h s'ha aixecat aquest confinament.

Per altra banda, també s’ha tallat la circulació de trens de la R2 que passa molt a prop del lloc de l’incendi, però un cop estabilitzat el foc ja s’ha permès reprendre la circulació de la línia sense parar els trens a l’estació de la Llagosta.

Al lloc també han treballat efectius de la Policia Local, de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de Protecció Civil del municipi.

Edicions locals