Derbi celebra el primer plat fort del centenari a Carrencà

Una setantena de motos de la històrica marca van participar d'una cursa fins al Circuit de Catalunya, on van donar un parell de voltes

Societat

'El suplement' amb Roger Escapa des de Carrencà
'El suplement' amb Roger Escapa des de Carrencà | A.Mir

Martorelles va viure dissabte un dels primers plats forts del centenari de Rabasa- Derbi. Gairebé una setantena de motos Derbi van acostar-se a la Masia de Carrencà per participar de la cursa que va organitzar l'Associació 100 Aniversari Rabasa-Derbi i l'Ajuntament de Martorelles en commemoració del centenari de la històrica fàbrica de motocicletes.

El que havia de ser una volta d'honor pel Circuit de Catalunya abans de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme va acabar amb una anècdota, els participants que van sortir passades les 8 h del matí de Carrencà van poder donar una volta més a la prevista. En total en van fer un parell, sentint-se alguns com autèntics pilots.

"Estem molt contents i sorpresos per la participació que hem tingut", deia  el president de l’Associació 100 Aniversari Rabasa-Derbi, Diego Fernández, qui afegia que aquesta primera cita de l'homenatge els deixa un "dolç gust de boca" per continuar amb els actes previstos al llarg de l'any.

Una cursa en la qual van participar veïns de Martorelles, entre els quals l'alcalde Marc Candela i amants i col·leccionistes de motocicletes Derbi d'arreu de la comarca. És el cas del Xavier Rosés, un veí de Lliçà de Vall, qui va fer-ho amb la seva Derbi variant: "L'experiència de donar una volta al Circuit ha estat genial", deia el Xavier qui explicava que té un parell de motos Derbi més: "Anar amb una variant és una experiència única. Són les motos que fèiem servir quan teníem 13 anys. Me la van regalar els meus pares", confessava.

La cursa va acabar des d'on havia començat, a Carrencà on els assistents a la jornada van poder seguir en directe el programa de Catalunya Ràdio, 'El suplement', conduït pel Roger Escapa on a part d'entrevistar els protagonistes de la jornada i integrants de la família Rabasa, també es va fer la presentació oficial del pòdcast elaborat per La Mira,  100 anys d'història de Derbi.

 

Edicions locals