Els alcaldes socialistes de la comarca reclamen la reobertura de les urgències nocturnes als CAP

Els socialistes denuncien que no s'han recuperat els serveis previs a la pandèmia i exigeixen millores a l'atenció primària

Política

Els alcaldes socialistes de la comarca reclamen la reobertura de les urgències nocturnes als CAP
Els alcaldes socialistes de la comarca reclamen la reobertura de les urgències nocturnes als CAP

Els alcaldes del PSC de la comarca reclamen al Govern de la Generalitat que millori els serveis d'atenció primària de salut, i exigeixen que es recuperin els serveis que es van perdre per la pandèmia com les urgències nocturnes a la majoria dels CAP del territori.

En una roda de premsa conjunta davant el CAP de Montmeló, els alcaldes i alcaldesses i també regidors socialistes denunciaven que no s’han restablert els serveis que s’oferien abans de la pandèmia, continuen els horaris reduïts, hi ha menys professionals i menys atenció específica als ciutadans.

Precisament, un dels Centres d’Atenció Primària més afectats és el de Montmeló, que ha passat de tenir atenció d’urgències fins a les 12 de la nit perquè el centre està classificat com a “atenció continuada”, a tancar a les 8 del vespre, i tampoc està obert els caps de setmana ni festius. "Sembla que Salut vol consolidar les mesures que havien de ser excepcionals per la pandèmia", denunciava l'alcalde montmeloní, Pere Rodríguez, quie recordava que fa set mesos que es van presentar al departament més de 3.660 firmes de ciutadans reclamant les millores al CAP i demanant una reunió amb el conseller. "Encara no tenim resposta", lamentava.

Rodríguez considerava que és “inadmissible aquesta situació, tenim una pitjor qualitat d’assistència sanitària que a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana” i reclamava el "retorn immediat" de més hores d’atenció presencial i la "recuperació immediata de l’horari d’atenció de 8h del matí a 12h de la nit, de dilluns a diumenge, festius inclosos” ha detallat l’alcalde Pere Rodríguez

Una altra població sense urgències nocturnes és la Llagosta. El seu alcalde, Oscar Sierra, també reclamava recuperar l’horari nocturn i acusava la Generalitat de "manca de planificació" per cobrir les places de professionals que necessita el sistema. "Falten recursos i professionals", denunciava.

Per la seva part, l’alcalde Francesc Juzgado, també reclamava l’horari d’urgències nocturn i més inversió en l’àmbit sanitari i dotar de més recursos humans i materials. Juzgado recordava, a més, la importància de tenir urgències nocturnes per disposar de servei de farmàcia a les nits i és que la retallada en els horaris dels Centres d’Atenció Primària que abans oferien horari nocturn, ha provocat que no hi hagi farmàcies de Guàrdia i per tant, que els veïns i veïnes d’aquests municipis s’hagin de desplaçar a Granollers o Mollet.

Els municipis de més de 50.000 habitants no han vist afectat el servei d’atenció primària com els municipis més petits, perquè compten amb més equipaments, a banda de l’Hospital. Tot i així, l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio, han volgut donar suport a les reclamacions de tots aquests municipis amb els serveis retallats.

Edicions locals