La relació entre marxisme i cristianisme, a debat

El PSUC Viu Baix Vallès organitza un col·loqui al centre cultural La Marineta

Política

El PSUC Viu Baix Vallès organitza la xerrada Marxisme i cristianisme, "un debat ocult, dins de l’àmbit de l’esquerra però amb una llarga tradició al nostre país, tant en la llarga lluita contra el franquisme, com a nivell internacional dins de l’anomenada teologia de l’alliberament", apunten des de l'organització. L'acte serà dilluns 16 de juliol a les 19.30 h a La Marineta.

L'acte vol ser un homenatge a aquells cristians que es van comprometre amb la lluita de classes  a través de Cristians pel Socialisme, persones com, Alfons Carles Comín, García Nieto, Jaume Botey, el Pare Llanos, el sindicalista Garcia Salve i tants d’altres que van seguir la paraula de Jesucrist  des de la seva concepció d’una societat socialista i igualitària, sense opressors ni oprimits.

El PSUC viu es reclama hereu d'aquest llegat i creu "més necessari que mai, que creients i no creients construeixin un front anti-capitalista i democràtic per lluitar contra la xacra de l'atur, la pobresa , la marginació, el canvi climàtic, i construir una societat d'homes i dones lliures".

A l’acte hi participaran com a ponents Antonio López, responsable polític del Psuc viu Baix Vallès i regidor de Mollet per ICV-EUiA; Quim Cervera, rector de Santa Maria de Gornal (l’Hospitalet) i sociòleg i membre del grup Cristians d’ICV, i Olaya Lourdes Checa, advocada i membre del Comitè Central del PCC.
 

Edicions locals