Els Mossos posen en marxa l'operatiu Vetus per evitar robatoris a la gent gran

Es reforça la vigilància per evitar els robatoris a la gent que va als bancs a cobrar la paga doble de la pensió

Societat

Els Mossos d'Esquadra han activat fins a l'1 de juliol el dispositiu Vetus Pensió segura que té com a finalitat protegir els pensionistes, que aquests dies estan cobrant la paga doble. 

Els agents del cos català han efectuat una primera fase preventiva en què s'informava el col·lectiu amb tríptics i xerrades sobre el risc de patir un robatori en el moment d'anar a cobrar la paga doble a les entitats bancàries.  "Cada any per aquesta època tendeix a crèixer el nombre de delictes i per això intentem explicar i aconsellar la gent gran perquè prengui mesures que puguin evitar els robatoris", explica Dani González, agent de la policia de proximitat de la comissaria de Mossos de Mollet.

Els Mossos aconsellen no treure tota la pensió de cop; anar acompanyat al caixer d'una persona de confiança; que no es porti el pin del banc apuntat a la targeta o llibreta, i estar atent perquè ningú se'ls apropi.

El procediment dels lladres és el mateix: observen, seleccionen la víctima i actuen, sovint allunyant-la de l’entitat bancària i acompanyant-la al portal o a l’ascensor de casa."A vegades s'apropen a la víctima i li pregunten alguna cosa o tiren unes monedes a terra per distreure'l", explica González, qui afegeix que cal vigilar no ser seguit per algun desconegut, un cop s'han tret els diners del banc. "Els lladres estan vigilant i un cop s'han tret els diners segueixen la víctima i li roben al portal de casa", diu l'agent, qui aconsella assegurar-se que la porta del portal quedi tancada un cop s'hi ha accedit.

En la segona fase de l'operatiu, la reactiva, es reforça el patrullatge per zones  amb entitats bancàries i comercials, com la rambla i l'avinguda Jaume I de Mollet, amb agents unformats i de paisà. L’objectiu és prevenir delictes de furts, estafes i robatoris amb violència.

Edicions locals