Sant Fost presenta l'avanç del pla per integrar-se al Parc de la Serralada de Marina

Està previst que l'aprovació definitiva del pla es faci el setembre de l'any que ve, després que el ple santfostenc li doni llum verda

Societat

Sant Fost presenta l'avanç del pla per integrar-se al Parc de la Serralada de Marina
Sant Fost presenta l'avanç del pla per integrar-se al Parc de la Serralada de Marina

L'Ajuntament va presentar dijous passat al veïnat l'avanç del Pla Especial de protecció i millora del sector nord del Parc de la Serralada de Marina. La proposta arriba després de tres anys de feina i suposarà regularitza la situació contradictòria del municipi de Sant Fost que tot i estar integrat en el Consorci del Parc de la Serralada de Marina no disposa del planejament urbanístic adequat que el vincula.

"El que plantegem és que el procés d'incorporar-se al Parc de la Serralada de Marina sigui un procés que vagi de la mà de les entitats i de la ciutadania del poble, per això hem fet aquesta trobada", deia el regidor de Medi Ambient, Alberto Bastida, qui, per altra banda, també explicava que paral·lelament s'ha engegat a través de la plataforma de participació ciutadana de l'Ajuntament un procés participatiu perquè la gent també pugui fer consultes.

Per la seva banda, la directora del Parc de la Serralada de Marina, la Cinta Pérez,  explicava quin ha estat el procés per incloure Sant Fost al parc: "Hi havia dues maneres de fer-ho, una era fer una revisió del pla actual i incloure Sant Fost, la qual era molt més feixuga, perquè suposava revisar l'àmbit de tots els municipis i l'altra era fer un pla especial només per Sant Fost amb la mateixa filosofia", que és el que s'ha acabat fent. D'aquesta manera el Parc comptarà amb dos plans especials de protecció i millora, el del sud de la Serralada de Marina i el del nord, sent aquest últim el de Sant Fost.

Pérez també recorda que aquest pla és una eina de gestió que el que pretén és poder "gestionar el sòl no urbanitzable d'aquest territori per delegació de l'Ajuntament, que és qui continua tenint totes les competències", deixant clar que el pla especial no substitueix en cap cas, el que determina el POUM de Sant Fost.

Un any per a la seva aprovació

Entre les funcions bàsiques del pla hi ha la conservació del patrimoni natural i cultural amb seguiments ecològics i estudis; el manteniment i la senyalització dels camins; subvencions a activitats que es duen a terme al parc o la millora d'equipaments, entre altres. Pel que fa als terminis, es preveu que el novembre d'enguany es faci una aprovació inicial del pla, el juliol del 2023 el ple de Sant Fost doni llum verda a l'aprovació provisional i la definitiva sigui el setembre de l'any vinent en la de Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Arc Metropolità.

Edicions locals