Una colomenca resident a Sant Fost, finalista del concurs de talent musical EufòrICS

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Institut Català de la Salut que celebrarà aquest dimarts la gala final

Societat

Una colomenca resident a Sant Fost, finalista del concurs de talent musical EufòrICS
Una colomenca resident a Sant Fost, finalista del concurs de talent musical EufòrICS

Aquest proper 21 de juny tindrà lloc la gala final EufòrICS, un concurs de talent musical posat en marxa per l’Institut Català de la Salut (ICS) i que ha adreçat a tot el conjunt de professionals de l’organització. L’Atenció Primària Metropolitana Nord (APMN) compta amb la representació de la Leyre Martínez.  La colomenca, establerta fa anys a Sant Fost, fa quatre anys que treballa al territori.

La Leyre Martínez va començar treballant als espais d’atenció a la ciutadania de diversos CAP, i amb l’arribada de la COVID-19, va passar a formar part de l’organització dels punts de vacunació que es van instal·lar a diversos municipis. Actualment, dona suport tècnic al projecte impulsat per l’APMN Ens Cuidem, enfocat al suport per al benestar emocional de professionals després de la pandèmia i a la seva recuperació.

 “He de dir que em fa una mica de vergonya el fet que la meva vida més personal passi a ser coneguda pel meu entorn laboral – reconeix la Leyre –. Però estic molt contenta i il·lusionada per haver quedat finalista. Sempre que veig l'oportunitat d’apuntar-me a propostes com aquesta ho faig, la música és la meva vida”.

Des de ben petita la Leyre ja demostrava la seva passió per les arts. S’ha format a diverses escoles com a cantant, actriu i ballarina, ha format part de grups musicals i també ha actuat com a solista. Amb la seva parella van crear STARS, una companyia d’esdeveniments, animació i d’espectacles relacionats amb la música i amb la que ja han fet diversos projectes de manera més professionalitzada. “Crec que la música és una gran via de comunicació. La música crea salut”, assegura aquesta colomenca que actualment viu a Sant Fost de Campsentelles.

Art en salut

L’EufòrICS forma part de les propostes del projecte ICSarts, impulsat per l’ICS durant la pandèmia per la COVID-19, i sustentat en la darrera evidència científica en relació amb què les arts i la cultura poden tenir un impacte positiu en la salut de les persones. Les propostes d’aquest projecte s’adrecen a tots i totes les treballadores de la institució amb l’objectiu d’apropar i fomentar les activitats culturals entre aquest col·lectiu, especialment per contribuir al seu benestar emocional.

Edicions locals