Alumnes de l'INS Alba del Vallès premiats en el concurs Joves i Mobilitat organitzat pel RACC

Els guardons s'han centrat enguany en la protecció de la seguretat dels vianants

Societat

Alguns dels premiats en el concurs Joves i Mobilitat organitzat pel RACC
Alguns dels premiats en el concurs Joves i Mobilitat organitzat pel RACC | RACC

El concurs Joves i Mobilitat, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat els premis de la seva 15a edició, que enguany s’ha centrat en la protecció de la seguretat dels vianants. 

Entre els premiats, hi ha alumnes de l'Institut Alba del Vallès. En concret, els guardonats han estat els estudiants de 4t d'ESO D gràcies al projecte de millora de la seguretat viària. En la categoria d'anunci gràfic el premi se l'han endut alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Euclides de Pineda de Mar (Maresme), mentre que un estudiant de 4t d’ESO B de l’Escola Pia de Mataró (Maresme) han obtingut la primera posició en la categoria de vídeo per a Instagram. Així mateix, el centre educatiu amb el millor projecte en mobilitat segura ha estat el Col·legi Claret de Sabadell (Vallès Occidental), que ha presentat una iniciativa duta a terme durant tot el curs pels alumnes de 4t d’ESO sobre la seguretat dels vianants.

El jurat va valorar que els alumnes haguessin presentat propostes originals que promouen actituds cíviques i responsables en mobilitat i amb un format i llenguatge entenedors per a un públic jove.

El premi a la classe amb millor participació i major nombre de treballs presentats en totes les categories va ser per al grup de 3r d’ESO A de l’Institut Escola Pere Viver de Terrassa (Vallès Occidental). Per la seva banda, la professora Xiu Duset, de l’Institut Escola La Tordera de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) ha estat guardonada com a millor docent per la seva dedicació i capacitat de motivació, havent tutoritzat un elevat nombre de treballs presentats.

El rol dels vianants en la mobilitat

La majoria de les propostes presentades al concurs han reflexionat sobre el rol dels vianants en la mobilitat amb l’objectiu de revalorar el fet de caminar i la seva projecció com a mitjà de transport que facilita una mobilitat sostenible i saludable. Els joves són actualment un dels segments de la població que més es desplaça a peu, sigui per anar a l'escola o a l’institut, a fer esport o per gaudir de l’oci i del temps de lleure.

Aquest curs 2021-2022, en total s’han presentat 1.004 treballs que han estat elaborats per 1.823 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, així com nois i noies membres de casals de joves o centres de lleure, distribuïts en 347 grups procedents de 42 centres educatius de tot Catalunya.

El lliurament de premis d’aquesta edició, celebrada de manera presencial després de dos anys de restriccions per la pandèmia, va comptar amb la participació del president del RACC, Josep Mateu; el director de l’àrea de Mobilitat del RACC, Cristian Bardají; el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, i el subdirector general d'Ordenació Curricular del Departament d’Educació, Ramon Grau.

Edicions locals