Mari Carmen Argente, escollida nova presidenta de l'executiva local d'ERC Sant Fost

Argente, qui substitueix a Xavier Conesa en el càrrec, va ser escollida de forma unànime en l'assemblea que el partit va celebrar el cap de setmana passat

Política

Mari Carmen Argente, escollida nova presidenta de l'executiva local d'ERC Sant Fost
Mari Carmen Argente, escollida nova presidenta de l'executiva local d'ERC Sant Fost

L’Assemblea d’Esquerra Sant Fost va escollir el passat cap de setmana la seva nova executiva local. "Una executiva renovada, oberta a la ciutadania i amb ganes de treballar pel poble", segons informa el partit local a través d'un comunicat, que liderarà Mari Carmen Argente. Argente, qui va ser escollida de forma unànime per l'assemblea, ocuparà el càrrec de presidenta en substitució de Xavier Conesa. A més de la presidència, també s'han renovat les secretaries de finances, política municipal, organització, feminismes, ciutadania i transició ecològica.

Mari Carmen Argente és una santfostenca nascuda a Alacant, que exerceix d'infermera al CAP de Sant Fost i està vinculada al teixit cultural del municipi com la batucada, els bastons, el senderisme i les sardanes. L'any 2019 va entrar a formar part del projecte d'ERC Sant Fost i va ser elegida regidora en les darreres eleccions municipals, exercint els càrrecs de regidora de cultura i esports fins a la moció de censura que va tenir lloc l'any passat.

"Una persona alegre, lluitadora, amable, atenta i sempre disposada a ajudar i deixar-se la pell pels altres", així és com la descriuen des de la seva formació. Unes característiques que segons detallen des de les seves files la duen a ser "una palanca de canvi pel poble, posant sempre en valor totes les seves ganes d’aportar el seu granet de sorra", afirmen.

En les seves primeres paraules com a presidenta de l'executiva Argente feia aquesta declaració d'intencions: "Somio amb un Sant Fost lila, un Sant Fost on tothom tingui igualtat de condicions independentment del seu gènere o la seva orientació sexual. Somio amb un Sant Fost verd, un Sant Fost amb energia verda i neta, on l’economia circular sigui el centre de totes les accions i on el reciclatge sigui un deure. Somio amb un Sant Fost groc, un Sant Fost transparent, democràtic, just i equitatiu" i afegia: "Som aquí per treballar, parlar, escoltar i obrir-nos a la ciutadania".

Mentre que el president sortint, Xavi Conesa, incidia en l’aprenentatge d’aquests darrers anys: “Ha estat tant l’esforç i ens hem bolcat tant en l’acció de govern que
s’han anat deixant de banda tasques orgàniques importants com el retiment de comptes als nostres col·laboradors, l’escolta activa i l’obertura a totes aquelles persones que volen un canvi al nostre poble.”

Una de les primeres decisions de la nova executiva, va ser la celebració d’assemblees obertes a la ciutadania per tal de copsar tots els suggeriments, idees i opinions dels veïns i veïnes del poble que vulguin donar la seva veu. La primera d’aquestes assemblees serà el dia 18 de juny a les 19 hores a la rambla de Can Coromines, en la qual els veïns i veïnes podran venir a dir-hi la seva.

Edicions locals