La Llagosta demana formalment entrar a la mancomunitat del Galzeran

El ple hi donava el vist i plau amb l'abstenció del PSC

Política

Santa Maria de Martorelles

La Llagosta, per mitjà d'un acord plenari, ha manifestat formalment la voluntat d'adhesió a la mancomunitat del Galzeran, fins ara composta per Sant Fost, Martorelles i Santa Maria. Fa uns dies, Montornès també va decidir formar-ne part.

L'alcalde de la Llagosta, Alberto López, defensava aquesta "nova oportunitat" per la seva flexibilitat: "els projectes són independents; pots triar el que t'interessa, no cal que hi siguis a tots", indicava. Així, el batlle apuntava les aliances amb altres municipis com una manera d'estalviar i poder oferir serveis. A més, recordava que la mancomunitat el Galzeran no té estructura de gerència o assessor.

Tots els grups municipals, excepte el PSC, lloaven la proposta. El socialista Antonio Rísquez, tot i mostrar-se a favor de mancomunar serveis, dubtava si la "primera aposta" en aquest sentit havia de ser "amb municipis de l'altre costat del Besós". Segons el portaveu del PSC "seria més fàcil amb municipis més propers".

López li recordava que la Llagosta ja treballa amb altres municipis, com Santa Perpètua i Mollet, i els de l'eix de la Riera de Caldes, i que el Galzeran "és la mancomunitat més propera que tenim".

Edicions locals