El PSC de Sant Fost escull nova executiva i tria Jesús Canga per liderar el partit

Canga és el nou primer secretari de la formació local en substitució de Juan Álvarez

Política

Jesús Canga, primer secretari del PSC de Sant Fost
Jesús Canga, primer secretari del PSC de Sant Fost

El PSC de Sant Fost, compta des del passat 10 de maig, amb una nova executiva liderada per Jesús Canga de 38 anys i enginyer de professió. Canga, fill de Jesús María Canga, alcalde socialista de Sant Adrià del Besòs durant 17 anys -entre el 1996 i el 2013- és el nou primer secretari de la formació en substitució de Juan Álvarez, qui ocupava el càrrec des de 2012. 

Aquest no és l'únic canvi de l'executiva. També entra a formar-ne part Rubén Ferrer, qui relleva del càrrec de secretari d'organització a Paco Guerra. L'elecció es va fer en una assemblea extraordinària, en la qual els afiliats del PSC de Sant Fost van escollir per unanimitat la nova executiva que compta també amb Salvador Zarco, Xènia Guerra, Yolanda Valero, Elda Tartilan i Jordi Canga.

Segons el flamant primer secretari, el canvi "va sorgir de forma natural. Tant el primer secretari com el secretari d'organització portaven molts anys i hi havia un cert desgast. Va entrar gent jove i van fer la proposta d'una nova organització", explica, en declaracions al diari Som. 

Així mateix, tot i estar vinculat al PSC de Sant Fost des de fa un temps, assegura que fins ara no s'havia plantejat fer el pas cap a liderar la formació.

La il·lusió és segons Canga un dels puntals d'aquesta nova executiva, que seguirà comptant amb l'experiència dels antics líders de l'organització: "No volem trencar amb l'executiva anterior. Comptem amb bona part dels membres. L'objectiu és treballar amb il·lusió per Sant Fost i fer-ho de forma constructiva", apunta.

Així mateix, també es plantegen incrementar el nombre de militants i la participació en les entitats locals: "La política municipal és una política de proximitat i al final, el que volem és ajudar els nostres veïns a solucionar problemes reals i deixar-nos d'atacs partidistes i personals", assevera el nou primer secretari del PSC de Sant Fost.

Nova executiva del PSC de Sant Fost
Integrants de la nova executiva del PSC de Sant Fost

Fill d'un alcalde històric del PSC

Vinculat a U.E. Sant Fost Bàsquet i resident al poble des de fa uns anys amb la seva dona i els seus dos fills de 5 i 8 anys, Canga explica que tot i tenir un pare dedicat a la política municipal durant més de 20 anys, tant a ell com els seus germans mai els va pressionar per entrar en política. 

"Ens va donar la llibertat d'escollir", admet, i es mostra agraït amb ell: "El meu pare em va ensenyar que si m'implicava ho fes de veritat".

El primer secretari dels socialistes santfostencs considera el seu pare un referent i una persona transparent: "La gent se l'estimava perquè es dedicava els ciutadans", uns valors que considera ha rebut des de petit.

Amb tot, diu que no es planteja que el fet de tenir aquest cognom el pugui beneficiar: "No entro a la política per això, entro per col·laborar i ajudar. Que al final ens premien amb vots, doncs, governarem. Però encara és d'hora".

En aquest sentit, amb les eleccions municipals a menys d'un any vista, Canga assegura que encara no s'han plantejat qui serà el candidat socialista: "Ens estem organitzant, però la primera paraula la tindrà la nostra regidora, la Xènia Guerra", afirma.

 

Edicions locals