Protecció Civil demana reparar la bassa de la Conreria dedicada a l'extinció d'incendis forestals

El cos de voluntaris denuncia que el dipòsit es troba en 'estat d'abandonament'

Societat

Protecció Civil demana reparar la bassa de la Conreria dedicada a l'extinció d'incendis forestals
Protecció Civil demana reparar la bassa de la Conreria dedicada a l'extinció d'incendis forestals | Protecció Civil Sant Fost

Protecció Civil de Sant Fost ha reclamat al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i als Bombers de la Generalitat que es repari la bassa d'aigua que hi ha a la Conreria dedicada a la càrrega dels helicòpters d'extinció d'incendis forestals.

Segons apunten des del cos de voluntaris santfostencs, des del 2017 porten fent aquesta reclamació sense que s'hagi solucionat el problema. Els mateixos voluntaris indiquen que "la bassa continua en estat d'abandonament". 

Segons explica Jordi Gallego, cap de Protecció Civil de Sant Fost: "La bassa està situada estratègicament per poder abastir els helicòpters en cas d'incendi a la Conreria i a altres municipis veïns com Martorelles, Santa Maria, Tiana, Santa Coloma de Gramenet i Badalona".

El cos d'emergències es mostra especialment preocupat per l'estat d'aquest dipòsit, sobretot tenint en compte les elevades temperatures dels últims dies: "L'any passat ja patíem perquè va ploure poc i tot estava molt sec. Llavors, per sort no va haver-hi cap incendi, però ens preocupa el que pugui passar enguany".

Amb tot, des de Protecció Civil de Sant Fost ja han començat a treballar en la campanya de prevenció d'incendis forestals. Els voluntaris estan revisant actualment el centenar d'hidrants -punts de captació d'aigua específics per a bombers- que té el municipi. També s'encarreguen de tenir a punt els vehicles específics per aquesta mena d'actuacions d'emergència. 

En concret, a Sant Fost, comptem amb tres cisternes d'aigua amb capacitat per uns 2.200 litres en total.

 

Edicions locals