Can Galí abaixa dissabte la persiana

L'establiment martorellesenc, reconegut per l'elaboració artesanal d'embotits i plats preparats, tanca per jubilació

Societat

Carles Galí, propietari de Can Galí
Carles Galí, propietari de Can Galí | Família Galí

Fa 55 anys que el Carles Galí, alma mater de Can Galí, apuja la persiana de l'establiment familiar situat al número 49 de l'avinguda Piera. Aquest dissabte, però, serà l'últim pel Carles i el seu equip.
 

El propietari d'aquest establiment situat en el carrer més comercial de Martorelles i reconegut per la seva elaboració artesanal de carns, embotits i plats preparats, es jubila. Ho fa a l'edat de 70 anys: "Aquest és un pas que tenia decidit feia un temps, però així he ajudat a alguna de les meves treballadores a arribar a l'edat per poder-se jubilar", admet des de l'oficina situada a la planta superior de la botiga.

En Carles Galí i la seva esposa, la Mari Carme Hurtado van posar-se al capdavant del negoci familiar fa 33 anys. Un negoci que els pares del Carles van començar just en el local de davant d'on actualment hi ha Can Galí: "El meu pare feia de sabater i de barber. Jo devia tenir 12 anys quan es van traslladar a aquesta botiga. Després de mons pares, la vam portar nosaltres", recorda.

Enfeinats fins a l'últim dia

Tot i que fa temps que el Carles Galí tenia al cap jubilar-se, l'anunci del tancament de Can Galí ha generat una resposta massiva d'encàrrecs de la seva clientela: "Portem unes setmanes desbordats. En tres setmanes haurem fet més de 2.000 canelons", assevera, posant com a exemple la gran demanda que ha tingut, aquests últims dies en marxa de l'establiment, un dels productes estrella de la casa. 

Encara que ara mateix, en Carles no sap a què dedicarà el seu temps quan tanqui, sí que té clar que res del que han fet no hagués estat possible sense la seva clientela i al seu equip: "La meva dona i jo volem donar les gràcies als nostres clients per haver vingut tants anys. També volem agrair a les treballadores que ens han acompanyat i han estat a totes, tant a les verdes com a les madures", afegeix el Carles.

Amb el Carles -la Mari Carme ja fa uns anys que es va jubilar- seran  nou les persones que encenguin, dissabte 7 de maig,  els llums de Can Galí per última vegada. L'establiment que també funciona com a supermercat havia arribat a tenir 13 treballadors.

En Carles dirà adeu a la seva fidel clientela, que l'acompanya des de fa anys i que prové d'arreu del Baix Vallès, especialment de Martorelles, Sant Fost, Mollet i Montmeló i també de Santa Perpètua.  Ho farà encara amb moltes idees rondant: "Si fos per les idees que tinc encara continuaria molts anys més", admet.  

De moment, però, l'establiment quedarà sense activitat i a l'espera d'un nou inquilí que vulgui donar-li una nova vida.  

Edicions locals