'Volia marxar uns mesos i fa gairebé 11 anys que visc al Canadà'

La Bárbara Moreno Bermudez és una de les 48 dones santfostenques que resideix actualment a l'estranger

Societat

Bárbara Moreno Bermudez
Bárbara Moreno Bermudez

La Bárbara Moreno és de Sant Fost, però ja fa gairebé 11 anys que viu a Whistler, una ciutat situada a 120 km de Vancouver, al Canadà. "Sempre havia volgut marxar. Amb 17 anys vaig anar a Anglaterra, però els meus pares no em van deixar quedar i quan vaig poder, vaig marxar al Canadà", explica la Bárbara.

La santfostenca i ara canadenca d'adopció, va marxar l'11 de setembre del 2011. Afirma que es va decidir per aquest país perquè "m'agraden molt les muntanyes", però tot i que la seva idea "era marxar uns mesos", ben aviat farà 11 anys que s'hi va traslladar i en fa tres anys que ja n'és resident.

"Canadà és un dels països més ràpids per aconseguir el passaport", admet la santfostenca, qui assegura que tot i sentir habitualment nostàlgia de la seva terra, considera el Canadà com casa seva.

En la seva estada al continent americà ha treballat en diferents feines, la primera va ser fent de mainadera d'una família canadenca amb la qual encara manté una gran relació. La seva estada al país al llarg d'aquests anys també li ha permès formar-se i cursar un màster en Recursos Humans.

Actualment, treballa com a mànager dels restaurants d'una de les pistes d'esquí més important del país, on es van celebrar els Jocs Olímpics d'hivern del 2010. Ella s'encarrega de gestionar diversos restaurants, un dels quals té capacitat per a 2.000 persones.

Tot i que de moment Canadà és casa seva, admet que la seva idea és tornar: "No m'hi veig aquí", assegura. De fet, acostuma a visitar entre un i dos cops l'any el seu poble natal, on té la família i els amics.

La Bárbara no descarta tornar "si surt una oportunitat". Tot i que de moment, ho veu complicat: "Aquí els sous estan bé. A Barcelona m'han ofert feines amb sous que són el que guanyo aquí en una setmana", comenta.

Ara per ara, la seva vida continua a Whistler, a més de 8.500 km de distància o el que és el mateix, 10 h i 39 minuts en avió de Sant Fost. Encara que ben aviat es reunirà amb la seva mare per fer el seu viatge "somiat", visitar el Nepal.

Edicions locals