'Sant Fost no avança com ho fan altres pobles. Han qüestionat tot allò que hi havia obert'

ERC-Junts per Sant Fost denuncia que s'han aturat projectes de l'anterior govern

Política

Després d'un any de mandat d'IUSF i En Comú Podem, l'exalcalde i actualment portaveu i regidor d'ERC-Junts per Sant Fost a l'Ajuntament, Carles Miquel, considera que el municipi no avança.

 "El que demano als veïns és que quan vagin als pobles del nostre voltant vegin com s'estan transformant. Estan canviant molt i Sant Fost no avança. Els polítics estem per canviar les coses, no estem als anys 80 que arreglaves una plaça i tot eren aplaudiments. Sap greu veure que tornem a allò", deia en declaracions a aquest diari, Miquel.

Així mateix, considera que quan van arribar al govern, l'Ajuntament estava "adormit". Segons Miquel: "No hi havia cap projecte important de poble obert, a banda del projecte de licitació de la recollida de residus que afortunadament vam aconseguir aturar, perquè era un projecte de recollida lateral que ens hagués dut a fracassar quant a percentatges de recollida selectiva". 
El  portaveu d'ERC-Junts explica que "veníem a canviar les coses i a transformar un Ajuntament que dormia i no va ser fàcil, perquè malauradament les formes de l'oposició van ser molt lamentables".

En aquest sentit, considera que ara les coses han canviat:  "Nosaltres treballem, no ens dediquem a rebentar-ho tot. En política no tot s'hi val, s'ha creat un monstre i una fractura social a Sant Fost que trigarà molt de temps a desaparèixer", lamenta. 

Amb tot, segons Miquel la seva feina, ara a l'oposició, passa per seguir treballant, "perquè tot aquell punt d'inflexió que vam voler impulsar continuï i que no s'aturin projectes i que es continuïn els que vam començar". Miquel també apunta que el govern "ha aturat molts projectes", i que ha "qüestionat tot allò que hi havia obert". En relació amb això, demana explicacions sobre la implantació del porta a porta: "Nosaltres teníem una proposta amb el Consorci per començar l'octubre del 2021, però des del govern diuen que no hi ha res d'això i Llinars ens ha passat al davant i ha multiplicat els seus índexs de recollida selectiva", comenta Miquel. 

També els preocupa la continuïtat del projecte del Pavelló 1: "El teníem dibuixat, teníem 250.000 euros de Governació i la partida dels fons de la Diputació de Barcelona i no en sabem més. Segurament el presentaran de cara a les eleccions, però ja no tenim temps de tirar endavant el projecte. No complirà amb els requeriments que t'exigeix la Generalitat per justificar la subvenció i Sant Fost ha d'aprofitar quan li donen subvencions d'aquesta mena". 

Edicions locals